Åsas hundar

Fråga mig

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Fråga


 

Besvarade frågor

 
Ingen bild

Jämthundblandis!

21 januari 2013 22:56

Hej! har en hund på snart 4 år. Det är en blandras, Pappan är renrasig Jämthund o Mamman är blandis Collie o Schäffer. Hon är rädd för precis allt o gör utfall jätte ofta under promenaderna på nästan allt. Barn om dom tex springer, hundar o även om de kommer folk om vi är hemma. Vågar inte ta in folk som hon inte känner pga detta nu. Har precis fått barn hon är nu 3 och en halv månad och hunden vaktar henne extremt trodde inte de kunde bli värre än vad de redan var. De börjar bli väldigt jobbigt nu. hon har gjort de sen hon kom hem vid 15 veckors ålder jag är enda hemmet utom dom som hade hennes mamma då. Inne är hon annars en riktig kelgris och världens härligaste hund. Hon är jätte lydig då jag älskar och träna mycket med henne men så fort hon ser nån så hör hon inte vad jag än säger till henne och all träning är som bortblåst. Vad ska jag göra åt detta alla tips är värdefulla?

Åsa

26 januari 2013 09:09

Hej!
En alldeles för komplex fråga att svara på utan att ha träffat er. Mitt bästa råd: sök hjälp av erfaren instruktör/hundpsykolog! Lycka till!

 
Ingen bild

ewa

10 juli 2012 21:26

Tack för ditt svar, ja lite i dom banorna har jag varit också, det är hon som bestämmer, bulldogen svarar snabbt när hon visar sitt kroppsspråk, ibland vill hon och i bland är hon tvär och sätter svansen rakt ut och morrar, svårt för den andra hunden att veta när och hur hon som hon är men de funkar.
de jag är mest orlig för är om hon ska bli elak, jag är dagmamma och hon älskar barn men man vet ju aldrig om de vänder eller slår slint.
hon har ett kryp in men hon morrar även där i ensamhet nu för tiden, hon morrar alltide när hon äter också det har hon alltid gjort men hon gör inget vi kan ta maten ifrån henne och vara där de gör inget hon har bara ett sånt beteende.
hon är svår att tyda, kan dom bli så om dom får dålig syn? hon hade början till starr för nåt år sedan, tycker hon ser allt, fångar godis i luften mm

Åsa

10 juli 2012 21:33

Som sagt, jag kan bara gissa. Hade det varit min hund hade det varit fysioterapeut och veterinär nästa, men du känner din hund bäst. Bättre att fortsätta på mailen om du vill, asa@canis.se , men det känns inte helt bra att ge råd om en hund jag inte sett. Stort lycka till!

 
Ingen bild

ewa

10 juli 2012 18:09

spännande läsning kanske de är något mi tik har, presentationen av henne är lång, ska försöka göra den kort; jag har en tik am.cocker på 8 år som sedan 2 års ålder varit konstig(inte jämt men då och då nu varje dag) vet inte om hon är rädd, stressad, har ont eller vad de kan vara, jag får inte ihop det, hon kan inte längre vara i folksamlingar inte här hemma äns, hon blir då flåsig och morrig och hugger i låfter och stirrar rakt ut, inte arg mot någon så länge vi inte visar aggrision på henne då kan hon hugga mot oss i luften, samma sak varje kväll då vi sak sova när det blir mörkt och tyst då ligger hon och stirrar rakt ut och morrar och gläffser, säger vi åt henne sänker hon huvudet och stirrar på oss.
När hon var dryga 2 år var hon som vi såg det helt normal, vi tog en kull valpar på henne, hon blev galen då valen kom ut hon högg och morrade mot den ville inte se den, vi var till vet. och hon fick hormonsprutor mm men inget hjälpte, vi fick hålla henne men munskydd för hon skulle dia, då valparna (3st) började röra sig högg hon en så den blev skadad.
vill även tillägga att hemma när vi bara är familjen så är hon jätte go och leker och ser ut att må bra i tryggheten, hon gillar inte andra hundar, hon bryr sig inte om dom när vi är ute och går så länge dom inte bryr sig men kommer nån fram morrar hon, hon bor inte som ensam hund vi har en fransk bulldog på 10 mån. det går jätte bra, hade tidigare en till am.cocker som dog i våras.
har du någon ide varför hon beter sig som hon gör? har kollat hos vet de ända då var en ljuver tumör som vi då tog bort (1 år sedan)

Åsa

10 juli 2012 18:41

Hej!
Jag kan inte säga mer än att det låter som att hon är mycket otrygg med nya människor och hundar och har dåligt "självförtroende" om du förstår vad jag menar - anfall är bästa försvar liksom. Varför? Ingen aning, det kan vara bristande socialisering, extremt vaktbeteende, smärta av någon anledning (min egen hund har dåliga höfter, vilket bara syns på röntgen tex), eller att strategin har fungerat - aggression har lett till att folk har backat och hon har fått sin space.
Att det har eskalerat tyder på att hon antingen har ont eller har fått åldersproblem i form av nedsatta sinnen. Vissa hundar kan också få psykiska störningar, precis som människor.
Eftersom hon är åtta år hade jag inte lagt så mycket tid på träning, utan sett till att hon slipper de situationer som är stressande för henne. Lekfull burträning kan ge henne ett eget"krypin" när det blir jobbigt, se till att ingen kommer fram till henne utan hon får alltid ta initiativet och slipper om hon inte vill, och var noga med att unghunden ger henne lugn och ro emellanåt.

Kan bara ge generella råd eftersom jag aldrig träffat henne...Lycka till!

 
Ingen bild

Åsa

16 november 2011 16:36

Hej Åsa
Var på en kurs hos dej i mars i år. Tack för kursen, trevlig och lärorik. Jag undrar över en hund som jag tror hade problemet att pipa under fotgåendet. Gjorde du så att när han pep fick han gå ut på filten och vara lugn där en stund och sen på det igen när han slappnat av? MVH Åsa med en gul jaktlabrador som heter Briza

Åsa

16 november 2011 21:21

Hej!
Det är ett sätt att jobba med problemet, det finns flera. Skicka ett mail och förklsara problemet närmare så ska jag försöka ge några tips.

 
Ingen bild

Eva

27 september 2010 15:44

Hej!
Min 6 månaders valp, mitt uppe i valpkursen, har blivit ormbiten och måste ta det lugnt ett bra tag framöver. Har du förslag på lämpliga ickeansträngande träning/lekar?
Eva

Åsa

29 september 2010 09:31

Trist!
Alla typer av liggande shejping (ligga sidan, hakan i backen, rulla runt, osv), att kunna skilja på olika ord (titta höger, vänster, rakt fram), peka på olika kroppsdelar (mattes näsa, mattes hand, osv)brukar kunna hålla en sysselsatt ett tag.
Lycka till!

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Följ bloggen

Följ Åsas hundar med Blogkeen
Följ Åsas hundar med Bloglovin'

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se