Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 5 maj 2010

abstinenslindring

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning.

Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade på att våldgästa Fanny Lånehunds hem för en kort träning.


Mer attitydsträning, men lite detaljer började jag smyga in. Vändningar på stället, backandet, och "krav" på snygga starter annars gör vi om. Jag växlade tiden som Fanny skulle hålla fokus innan belöning, och vilket fokus hon håller...

Timingen är A och O. Tappar hon mig så försvinner jag (vänder eller svänger eller om från början). Belöningarna kommer dels i detaljpillet (och detaljpill kommer bara när hon går bra), och dels oväntat när hon har rätt fokus och attityd. Jag började sätta kommando på frivarv (en perfekt belöning), och mycket riktigt så blev de "stulna" frivarven mer sällsynta, och de tillåtna betydligt kortare innan hon ville komma och fortsätta.

Många pauser med ligg och koppla av, för att rätta till aktivitetsnivån. Fannys bästa belöning är långa leksaksrace, och då behöver hon komma ner lite i varv efteråt...

Under leksaksracen jobbade vi också med att komma tillbaka till mig, sitta, släppa leksaken, och få en ny kastad (ibland är det svårt för Fanny att lämna leksaken ifrån sig...) Efterhand la jag till att jag skulle kunna plocka upp den gamla innan den nya kastades. fortfarande är den nya leksaken väl synlig som en hjälp, men min plan är att den så småningom ska kunna vara dold = inte nödvändig för att snabbt och enkelt få tillbaka en kastad leksak.

När hon sedan tar slut så tar hon helslut i huvudet men benen blir bara mer aktiva...jag är helt ovan vid det beteendet, men ska försöka avsluta INNAN det händer nästa gång.

Det är roligt att träna en hund som verkligen uppskattar lek mer än godis...ovant, man måste tänka på helt andra saker, mycket nyttigt!


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 3 maj 2010 07:55

Exakt hur Popsy lyckades ta bort dränslangen igår är ett "stängda-dörrar-mysterium". Men faktum kvarstår: när Ola kom hem efter att lämnat henne ensam i tre timmar var den snyggt utdragen, och hängde fäst i sitt enda stygn (som han klippte av). I san...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Följ bloggen

Följ Åsas hundar med Blogkeen
Följ Åsas hundar med Bloglovin'

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se