Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 1 maj 2010

Fritt följ med olika djur

Av Åsa - 1 maj 2010 18:12

Lamm: Smulan har utmärkt följsamhet, men position något långt bak. Hänger med fint i svängar, lite skutt i språng marsch, bra sakta marsch. Halterna däremot är under all kritik, obefintliga sneda sitt.


Unghäst: Fortfarande linförighet för att hindra självförstärkande språngmarscher runt matte. God följsamhet, fin position i svängar åt båda hållen. Raka halter, tyvärr mkt dåliga sättanden. Lite sega igångsättningar. Bra sakta marsch, språng marsch ej påbörjad.


Svarta Faran (Fanny lånehund): Tränade jag första gången igår. Jag passade på tillfället att välja en hund som är olik mina egna, med nya och intressanta problem att pyssla med. Så det blev mest testande och iakttagelse, i stil med "nu lämnar hon mig och drar tio rundor i 190. Hmmm...", eller "OK, hon har stannat, och står och tittar på mig. Kalla? Eller vänta?", eller "Nu har hon hittat köttbullarna. Note to self: stängd godisburk!".

En del tränande blev det mellan varven, på alla de olika delar som ingår i ett fritt följ, och mest på den VIKTIGASTE delen: attityd! En glad och engagerad hund är en förutsättning för mig. Det känns som att ärevarven är Fannys försvar när det blir svårt eller hon inte fattar direkt (plus att det är roligt att springa). Jag valde att ignorera henne och helt enkelt vända tvärt och gå på andra hållet. När hon tog kontakt belönade jag, och fortsatte träna som om ingenting hade hänt. Jag vill undvika att kalla, och jag vill också undvika att hindra henne från att springa eftersom jag misstänker att så fort hon själv väljer att jobba med mig så försvinner problemet av sig självt. Om jag hindrar henne så blir det inte hennes val på samma sätt, och jag riskerar överslagsbeteende i form av nosande och ouppmärksamhet. Strategin verkade fungera, ärevarven blev kortare och kortare, och hon jobbade mer och mer hos mig. Kan också vara för att hon blev trött iofs...

Fanny är leksakstokig och vill gärna äga, jag valde att jobba med två likadana leksaker och belöna släpp med ny leksak varvat med godis. Fannys matte har gjort ett mycket bra grundjobb med leksakerna, det är bara för mig att underhålla.

Jag jobbade också med avslappningspauser när hon gick upp för högt i varv, att ligga på sidan och koppla av är nyckeln till att få fortsätta jobba.

Det är ROLIGT att träna ny hund! Inte vet jag hur det fria följet kommer att se ut på lördag, men jag kommer att ha lärt mig en hel del nytt - och resten bryr jag mig inte om! Min examen går ut på att kunna prata om och visa momentets alla delar och helhet, och DET fixar jag utmärkt.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Följ bloggen

Följ Åsas hundar med Blogkeen
Följ Åsas hundar med Bloglovin'

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se