Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 24 april 2010

Mårran till min räddning?

Av Åsa - 24 april 2010 17:51

Med Popsy ute ur leken fick det bli en snabblösning på dagens uppvisning av eliten i Svalöv. Mårran fick hänga på, löpet till trots, och visa valda delar av eliten i brukset (lydnaden är INTE att tänka på).


Förmiddagen tillbringade jag dock i sällskap med Marias mudi Ullis, en förtjusande bekantskap. med en gemensam nämnare - klickern - lärde vi känna varandra hjälpligt. Så svårt det är att "ta över" en hund som någon annan tränat! Att hitta rätt kommandon, rätt kroppsspråk, rätt tonläge...Ullis tyckte att jag var ganska knäpp med jämna mellanrum, men gjorde sitt bästa med den information hon fick - som hon tolkade den. Roligt och utmanande!


Så på eftermiddagen var det dags för Mårran att visa att vi tränat åtminstone pyttelite (det är ju Popsy som fått den mesta uppmärksamheten).

Fritt följ: katastrof.

Inkallning: gjorde en slät inkallning på 30 meter, fungerade bra.

Framåtsändande: stod över (aldrig testat)

Kryp: stod över

Skall: hade henne i front, och jag är väldigt nöjd! Fina distinkta skall, satt lugnt, och tyst när det skulle vara tyst.

Metallapport: faktiskt riktigt bra! Tendens till tjuvstart, men fint och fast gripande och galopp både ut och in.

Tungapport: stod över (har hon aldrig sett)

Hoppet: på halv höjd, väl utfört enligt min standard

Stegen: utmärkt! Den tycker hon är kul :)


Det var väl inte direkt något fantastisk prestation tävlingsmässigt, men för att vara henne så är jag nöjd. Vi fick till några betyg som var bättre än noll...

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Följ bloggen

Följ Åsas hundar med Blogkeen
Följ Åsas hundar med Bloglovin'

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se