Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 14 april 2010

Döden stannar till

Av Åsa - 14 april 2010 19:37

Tacka nummer två, Mona, lammade i eftermiddag. När Ola gick in och tittade till henne låg där slem, blod, och två döda lamm i boxen. Han såg att något fortfarande hängde ut, och konstaterade att det var ett tredje lamm som fastnat...Tur man är gift med en redig bonnapåg, han stoppade in lammet, rättade till benen, och hjälpte Mona att få ut det igen. Och där var en puls! Handduk, skrubba lamm medans Mona hämtade sig, och en timme senare stod ett alldeles nytt liv på benen och diade. Otroligt!

Jag har anat oråd sedan några veckor, Mona har hostat och varit svag och smal, men jag hoppades på att där bara skulle finnas ett lamm i livmodern. Tre stycken hade aldrig någon chans...

Lammet kommer att heta Xena eller Herkules beroende på kön, ett fighternamn till ett fighterlamm!


På hundfronten intet nytt, Mårran har börjat löpa vilket betyder att Popsy antagligen höglöper under vår planerade tävlingsdebut för säsongen i Hörby. Tikar...Ett elende att tävla med!

Fast hon var ganska gräslig att träna idag, vi har kört fritt följ i språng marsch. Eller, JAG har sprungit, Popsy har sagt vvvvovvvv och stannat. Frustrerande? Neeeej då...Jag tröstar mig med att hon gjorde snygga hopp-apport med metallapporten.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Följ bloggen

Följ Åsas hundar med Blogkeen
Följ Åsas hundar med Bloglovin'

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se