Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 30 mars 2010

Halv tävlingsinstruktör!

Av Åsa - 30 mars 2010 08:24

Igår var det dags för examinering av mina projektekipage som jag har haft i min träningsgrupp sedan i höstas. Två av dem var utvalda att visa upp varsitt elimoment, ett från bruks och ett från lydnad, och bli bedömda av domare under tävlingslika former. Lägst betyg 7 var det som gällde, och sedan en smula "coaching" och genomgång under en fikastund.

Min träningsgrupp har varit väl vald, jag har bjudit in mina vänner på olika nivåer helt enkelt. Sedan är det ju ren tur att jag har duktiga hundtränare till vänner! Det har varit en rolig och inspirerande grupp att jobba med, och jag ska försöka hålla ihop gruppen på lite mer regelbunden bas även efter att jag är helt klar, bra träningskompisar är guld värda!

Igår visades inkallningar upp, Andrea min sin Lille Röd (Boris, röd cocker) fick 8,5 på inkallningen i bruks elit, och Helena med Lilla Grå (Fanny, schnauzer) fick 9 på inkallningen i lydnad elit. Jag var inte ens nervös, jag visste att det skulle gå precis så bra som det gick...:) Inte kan jag ta någon ära för genomförandet heller, både Helena och Andrea ligger i gruppen "hundtränare som jag ser upp till och inspireras av". Stort tack till er båda!


Jag hann med lite med egen hund också igår. Morgonträning med Popsy, dirigeringsövning utan kon men med tre apporter (hon börjar kännas säker!) och fjärr på bricka, tio meter, med fina och säkra skiften.

Eftermiddagsträning på klubben innan examinationen, först bara gå in på planen. Hon var fortfarande lite osäker, men låste sig aldrig helt utan vi kunde sas träna oss in genom grinden. Väl inne var hon på G!

Vi provade dumrutan med koner som helt moment, perfekt! Hon är så söt när jag går runt, hon står blick still med nosen sträckt framåt. Ingen tvekan om vilken position som var vilken, snabba reaktioner. Super!

Sedan lite konskick, på tio meter direkt. Ganska långsamt i början, men tog sig efterhand som hon förstod vilken lek vi lekte.

Skiftade till rutan, också viss osäkerhet i början, men blev snabbt bättre.

Och till slut lite inkallning, första sträckan med ställande (som blev läggande till att börja med...), andra sträckan med läggande, fokus på snabba ställanden/lägganden. Jag konstaterade att det är dags att träna lite tempo, hon galopperar visserligen men ganska sakta.

Sedan var energin slut för en liten hund. Mycket spring, mycket lek med leksak. Hon är inte ung längre, och även om jag försöker hålla henne i god form så märker jag att även om viljan är stark så hänger inte kroppen riktigt med.


Supernöjd med dagens träning, supernöjd med mina underbara projektekipage!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Helena o Fanny

30 mars 2010 15:47

Jag vet att jag talar för Fanny också när jag säjer att nöjet var helt på vår sida! :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Följ bloggen

Följ Åsas hundar med Blogkeen
Följ Åsas hundar med Bloglovin'

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se