Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 26 mars 2010

Inneträningen utomhus

Av Åsa - 26 mars 2010 08:04

Den 24 ska Fröken Terrier visa upp alla momenten i eliten, tävlingsmässigt. eller, så tävlingsmässigt som vi klarar av - det är fortfarande träning. Så vi har börjat peta lite på att få ihop de delar som vi har tränat, lägga på en tävlingsmässig matte, och framför allt träna utomhus igen. Det hade varit roligt att kunna visa upp åtminstone ett par "riktiga" moment!


Igår körde vi vittringen på gräs, med köttbulle på pinnen. Rätt, rätt, HELT fel och vandrade iväg över gräsmattan, nästan rätt, pasus, rätt, paus, rätt. Det är svårt att hitta balansen: tillräckligt taggad för att intressera sig för pinnarna och inte följa lukter någonannanstans, men inte så taggad att hon plockar första bästa. Och så är det avlämningen som brister, och lite tuggande är där kvar.

Kände mig ändå ganska nöjd, momentet har blivit 1000 gånger bättre sedan förra gången vi gjorde det utomhus...


Stegförflyttningarna föll sönder när vi flyttade ut. Antingen tränger hon eller så kommer hon för långt ut eller så fattar hon ingenting och ställer sig i front.


Och så ville jag börja öka avståndet rejält i fjärren, för att vänja henne vid att svara på mina tecken på 15 meter. Hur få hunden att stanna kvar och göra skiftena på samma plats? Tillbaka till att hon gör skiftena på brickan, som jag sedan ska krympa till en bakbenstarget. Jo, hon flyttar sig ändå ca 1 dm framåt om skiftena kommer i "fel" ordning, men jag tror ändå att det är viktigt att jag kommer ut på avstånd istället för att jag fortsätter traggla med samma samma.

Det är verkligen skillnad i hennes huvud när jag står så långt ifrån, 10 meter går bra, 15 meter är tveksamt...Men jag har gott hopp om att poletten kommer att ramla ner ganska snabbt!


Njuter av solen och lediga dagar, har nos på två nya begagnade objektiv (årets fotoinvestering), känner mig kort sagt ganska bra för tillfället. Kan man göra annat när det äntligen är vår!


  

Popsy njuter av morgonsolen

 

  

Herr fågel tittar och ropar efter...

 

  

...Fru fågel, som är betydligt mer diskret.

 
ANNONS
 
Birgitta & Lizzie

Birgitta & Lizzie

26 mars 2010 08:29

Halloj !
Hittade hit från Bloggplatsen, och måste så klart kika vad ni pysslar med, eftersom vi oxå håller på med att lägga ihop delar till ett " större " pussel :-)) och känner så väl igen det där med att " flytta ut inomhusträningen " efter den långa vintern ;) !

Har´e gott och kanske ses vi på nån " inrutad " plan framöver ;))

// Hälsar Lizzie med matte från Uppsala

http://icelolly.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Följ bloggen

Följ Åsas hundar med Blogkeen
Följ Åsas hundar med Bloglovin'

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se