Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 19 mars 2010

Utesäsongen har börjat - våren är här!

Av Åsa - 19 mars 2010 09:57

Och jag har bildbevis:

          

Ser ni? Ingen snö!


Så idag blev det årets första uteträning i hagen, uppe på kullen är det torrt och fint. Jag ville känna lite på det fria följet, dumrutan, och inkallningen, för att se vad som hade hänt med momenten under viloperioden. Dessutom var det rejäl störningsträning med delikata hästhögar lite överallt och Mårran som hittade en massa roliga prylar på sitt håll (bl a grävde hon ett monsterhål! Tur att det var i hagen och inte trädgården...)


Statusrapport:

*Uppmärksamhet på max. Hon släppte inte kontakten en sekund.

*Sitt under gång har fallit på plats ordentligt, och hon missade inte vilken position jag kommenderade en enda gång. Fin stadga dessutom. Dags att börja kedja på riktigt!

*Bra följsamhet i fria följet. Lite bråttom i vänstersvängarna, fixar vi snabbt till. Tappar positionen i språng marsch och är inte beredd på svängar, men tyst! Utmärkt sakta marsch, lite smygande gång men inga sitt.

Vändningarna OK, stegförflyttning vänster och bakåt bra, tränger som en idiot till höger. Måste backa helt i träningen, hon har fått för sig att det är någon sorts kroppstarget mot mitt ben...Tillbaka till kökstrappan. Och den som var så fin...

*Inkallningen har bra fart, fint ställande, men seeeent läggande...Innan vintern tyckte jag att vi hade fått snits på momentet, men det har tydligen fallit bort. måste fundera över hur jag egentligen gjorde...

*Fjärren med samtliga skiften, på två meters håll. Sidoförflyttningen var tillbaka, annars säker i skiftena. Tillbaks till plattformen ett tag. Jag provade igår i köket att lägga en väl synlig godis framför henne, gav i början stor tveksamhet, men sedan mycket fint bakåttänk (rör dig från godisen så får du ta den). Kanske skulle utveckla det? Funderar också på att lägga in "backa" i fjärren, för att kunna backa henne om hon rör sig framåt utan att behöva gå in till henne. Och så finns det ju en ren bakbenstarget att jobba med...den metoden hade varit intressant på flera sätt. Måste fundera!


Ganska nöjd ändå, vissa saker var bättre än jag trodde, andra sämre, men det finns gott hopp för åtminstone uppflyttning till elit (om än inte start) detta året! Självförtroende saknar vi inte...


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Följ bloggen

Följ Åsas hundar med Blogkeen
Följ Åsas hundar med Bloglovin'

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se