Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 24 februari 2010

Inomhusruta

Av Åsa - 24 februari 2010 10:10

Nöden har ingen lag...jag är glad att jag har ett stort kök!


Idag blev det rut-träning för första gången på evigheters evigheter. Tvåans ruta med ställandet har suttit bra på Popsy, hon har lagt sig fint på kommando, men vid inkallningen har vi fått problem: "Vadå? Inkallning FRÅN rutan? Sånt gör man inte!"

Så jag har höjt värdet på inkallning från liggande, kallat in gåendes från henne på promenaderna, och lagt in inkallningar som "avslut" ibland vid andra övningar (som konskicken tex).

Det gav resultat! Som Katy sa för några gånger sedan i Svalöv "Shit, momentet blir ju faktiskt bättre om man tränar det..."

Jag var också lite rädd att hon skulle göra ett konskick och inte ett rutskick, men med ett par strategiskt kastade belöningar i början var hon helt inne på RUTA och inte kon.

Summa summarum så kunde jag efter tio minuter skicka henne till rutan från 7 meter (så långt är mitt kök), ställa henne i mitten, lägga henne UTAN handtecken, gå mot rutan, vända, och kalla in. Maxbelöning! Supernöjd!


Mårran fick också träna lite ruta, först bara gå genom rutan mot en belöning (klick i mitten), sedan söka upp mitten (klick för rörelse och riktning, belöning kastad över huvudet). Själva ställandet tränade vi mot en godisbit i ett annat rum, och till slut satte vi ihop alltihop. Total förvirring...Tillbaks igen, vi får träna delarna till bättre flyt och inte ha för bråttom! Jag är egentligen helt nöjd med att hon bara siktar framåt mot rutan, det är ett stort steg för henne...:)


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Följ bloggen

Följ Åsas hundar med Blogkeen
Följ Åsas hundar med Bloglovin'

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se