Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 23 februari 2010

Mer konskick och en olycklig tax

Av Åsa - 23 februari 2010 19:58

Igårkväll innan jag kom hem från jobb råkade nya grannens tax förirra sig in i vår trädgård. Intet ont anande släppte Ola ut Mårran...Taxen var VÄLDIGT liten när Mårran hade berättat i alla tonarter att detta var HENNES trädgård och han var INTE välkommen. Grannen kom gående över fälten, full av ursäkter. Trevlig karl som gillar hundar, om än lite släpphänt med kopplet...:)


Imorse fortsatte vi med konskicken.

Popsy avancerade snabbt till att kunna skickas från ca 7 meter, och jag la till störning i form av två äpplen som jag dirigerade till från konen. Svårt...varför stanna liksom? Därför att annars får man inte fortsatt kommando, utan får göra om från början. Hon fattade snabbare än väntat - baklängeskedjning när den fungerar som bäst. :)

Mårran gick vidare till att hitta korrekt position - stående - från två meter, och vi började sätta på "kon"-kommandot och "stanna"-kommandot.

Det är förvånande - och jätteroligt - att hon verkligen gillar konträningen!


Snart dax att bygga upp en ruta i matrummet och börja köra kon i köket - ruta i matrummet. Vinkeln kommer automatiskt eftersom rummen ligger i vinkel. Snödesperationen leder till intressanta lösningar...

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Följ bloggen

Följ Åsas hundar med Blogkeen
Följ Åsas hundar med Bloglovin'

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se