Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 22 februari 2010

Skicka till konen

Av Åsa - 22 februari 2010 18:12

I både apportering med dirigering och rutan ingår att hunden först ska stanna vid en kon. "Onödigt!" säger Loppan och drar snabbt förbi...Så nu ska konen värdeladdas!

Jag har sett en klar tendens till förvirring när jag blandat konskick och rutan, så nu tränas konen med en vit plastdunk istället. Start idag innan frukost (vi har bytt mat till Hill`s dietmat för seniorer, hon ÄLSKAR den!).


Steg ett: Klicka allt som INTE är välta konen med tass eller nos (tydligen väldigt roligt...)

Steg två: Jag vill att Popsy ska runda konen och ställa sig mittemot mig, alltså tränade vi att hon skulle inta frontposition i förhållande till var jag stod. Vi stod på varsin sida konen, när jag cirklade åt ena sidan klickade jag att hon flyttade sig rakt mittemot mig. Utan att välta konen.

Steg tre: Spontant gå till rätt position från fotposition.

Steg fyra: Ökade avståndet, började sätta på kommando när hon var på väg.

Steg fem: Kommandot blev utlösande, hon väntade på mitt "kon" innan hon sprang.

Steg sex: Lade till ett "stanna" när hon intagit korrekt position (väl inlärt sedan tidigare).

Så långt kom vi på ca 15 minuter och en portion frukost.


Mårran tittade på och ville OCKSÅ prova! Samma tillvägagångssätt (men med fler pauser och högre lyckandeprocent, annan hund andra kriterier), och hon kämpade på för sin frukost! Duktiga flickan har aldrig tränat något liknande innan, men på tio minuter gjorde hon spontana skick med rundning av konen från två meter. Hon vill gärna sätta sig (säkert fronten i rallylydnaden som slår igenom) så jag klickar tidigt och belönar upp i stående om hon hinner sätta sig. Ett par extra klick för att värdeladda positionen, och sedan ny rep.


Jag längtar, längtar, LÄNGTAR tills snön försvinner och man kan träna utomhus igen!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Följ bloggen

Följ Åsas hundar med Blogkeen
Följ Åsas hundar med Bloglovin'

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se