Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 25 januari 2010

Träningsglad Mårran

Av Åsa - 25 januari 2010 08:44

Söndag efter Svalövskurs brukar vara träningsgruppsdag, igår var inget undantag. Eftersom Popsy tycker att 8 minusgrader är både pest och kolera fick Mårran hänga på istället.


Hon var Mårranunderbar (vilket betyder att hon hade glädje och träningsvilja och inte reagerade nämnbart på andra hundar, inte nödvändigtvis att hon gjorde övningarna fantastiskt), och vi hade roligt med budföring, stegförflyttningar och fjärrdirigering. 

Budföringen fungerar fint i springa-delen, ingångarna börjar komma spontant även hos mottagaren, och nu började vi jobba med stadga hos mottagaren och förståelse för kommandot "marsch". 

Stegförflyttningarna måste jag filma. De ser bra ut från min vinkel, men jag måste se framifrån och saknar spegel.

Skiftena i fjärren satt fint, ingen tvekan på ställandet vare sig från ligg eller sitt. hon har däremot tappat bort sina bakåtligg från stå, så vi fräschade upp buga litegrann för att få fina fälla-bakåt-ligg igen. Jag tror att båda mina hundar behöver lära sig att backa i front på kommando, kanske veckans projekt?


Efter träningen hängde hon med in i klubbstugan och la sig i en fåtölj och somnade medans jag hade möte. Skönt med en hund som kan koppla av ordentligt även i okända miljöer!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Följ bloggen

Följ Åsas hundar med Blogkeen
Följ Åsas hundar med Bloglovin'

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se