Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 12 januari 2010

Vittring utan godis på pinnen

Av Åsa - 12 januari 2010 07:59

Dags att ta ett litet steg framåt: vi testade utan att smeta godis på rätt pinne. Jag skickade henne från fem meter, två godisbitar utlagda, och sedan satte hon på nosen. Lite tveksamt första gången med en frågande blick på mig, men valde korrekt. Bytte korrekt pinne till ny pinne. Andra gången sökte hon slarvigt och valde fel, men kom själv på sig och bytte. Jag belönade trots att hon plockat fel först. Bytte till ny pinne. Tredje gången låg pinnen på kanten (eftersom jag kom på att jag brukar träna med rätt pinne någonstans i mitten), och hon sökte noga, funderade, sökte igen - och valde rätt!


Lite fjärrdirigering, jag hade en tanke om bakbenstarget för att en gång för alla bestämma mig exakt för hur skiftena ska göras. Vi använde en vikt handduk, lätt att kliva på och känns tydligt. Men också ganska hal på ett parkettgolv...Popsy och handduken gled hit och dit, ibland var den under baktassarna, ibland framtassarna, ibland alla fyra...Nåväl, det var värt ett försök, och tanken fungerade utmärkt de få gånger som allt höll sig stilla. Tänker ta med mig idén ut på gräset när temperaturen stiger lite.


Mårran fick också lite fjärr, av någon anledning tycker hon att det är väldigt roligt :) Jag har inte samma precisionstanke med henne utan vill mest ha fram träningsglädjen och intensiteten (som faktiskt blev lite väl stor emellanåt), men min TAG-punkt var att belöna bakåttramp med bakbenen i ställandena, och det funkade fint.

Egentligen vill jag fortsätta med krypet, men är lite orolig över att för mycket kryp på hårt golv kommer att leda till att hon får lite ont och inte tycker att det är kul längre...kanske helt obefogat. Jag får väl lägga in heltäckningsmatta i hela huset, så är just det problemet löst :)

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Följ bloggen

Följ Åsas hundar med Blogkeen
Följ Åsas hundar med Bloglovin'

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se