Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 5 januari 2010

Mera vittring

Av Åsa - 5 januari 2010 10:38

Snart dax att låta momentet vila lite...

Idag la jag ut pinnarnapå "tvären", så att hon följde raden framåt istället för åt sidan. Ganska kul att se hur vig hon var när hon istället för att backa vikte in huvudet mellan framtassarna för att ta rätt pinne...:)Ingen tvekan idag! Skickade tre gånger, la till apportering av korrekt pinne, och sista gången var inget godis utlagt.

Sedan hände något ovanligt: Loppan valde att sluta träna och istället ligga i sin säng och titta på mig och Mårran. Nog för att hon är skendräktig och lagom road av kylan, men lite orolig blir jag...


Mårran var desto mer motiverad!

Hon fick också köra vittring, två gånger valde hon rätt, tredje gången fel, fjärde gången kopplade hon på nosen igen och valde rätt. Bara tre pinnar, nära avstånd, utlagt godis för att sätta på nosen. Hon söker - och väljer!

Sedan körde hon fjärr, nu på två meters avstånd. Jag blir lite slarvig efterhand, jag är så glad att hon är fokuserad och verkligen VILL att jag struntar lite i exaktheten...Inte bra, åtgärda direkt.

Och till slut lite kryp. Hon har hittat en egen teknik som jag behöver feedback på: hon kryper med VÄLDIGT sänkt huvud (nästan hakan i backen). Det gör att bröstkorgen liggen klistrad mot marken, men kan det ge några nackdelar framöver? Bara ett sätt att ta reda på det...:)

När hon är på så är hon verkligen rolig att jobba med!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Följ bloggen

Följ Åsas hundar med Blogkeen
Följ Åsas hundar med Bloglovin'

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se