Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 22 december 2009

En smula ledigt

Av Åsa - 22 december 2009 08:30

En ledig förmiddag, känns som lite lyx i julhandeln.


Hundarna tacklar snön med att (bokstavligt talat) simma genom snödrivorna. Hos mig ligger det djupa drivor...Tom jag har klara problem med att ta mig fram, och jag har MYCKET längre ben än Popsy.


Båda är skendräktiga, just nu är Mårran värst. Hon har hittills bäddad sönder två uppsättningar lakan och en korg, samt attackerat soffan i ett försök att ändra om konstruktionen till något mera "lya-aktigt". Hon  beräknar nedkomst till om ca en vecka, och har bråda dagar med allt som måste fixas till valparnas ankomst! Popsy nöjer sig än så länge med att pressa nosen mot sin mage och gnälla, kanske för att de små (hon misstänker ca fem valpar) ska känna igen hennes röst och inte ta fel tik?

Jag har inte haft hjärta att berätta för dem att det är deras hormoner som är sjövilda, och att valparna bara existerar i deras fantasi...Och de hade inte trott mig ändå.


Med 17 minusgrader blev det till slut dags att vänja Reo vid täcke. När Benji fick en skakattack som vi misstänker berodde på nedkylning igår försvann alla mina tankar på "naturlig hästhållning" och "de har tjock vinterpäls" och ersattes av "mina barn fryser!!". Förrådet av täcken vändes ut och in på jakt efter ett som var tillräckligt brett för Benjis bringa, och ett som var tillräckligt litet för späda Reo. Vi lyckades så där...men det funkar.

Reo bevisade återigen sin coolhet, han undersökte täcket, fick en morot när vi la det på ryggen, bet lite i det medans jag knäppte och fixade, och accepterade det fullt ut. Nu blir utmaningen att skydda täcket mot Benjis smygattacker...det är uppenbarligen VÄLDIGT roligt att försöka klä av det.


Snart dags att börja fixa allt som ska fixas innan jag återvänder till julhysterin på jobb...just nu ska jag bara ta det lugnt och njuta av en kopp kaffe utan att ens tänka på väskor :)

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Följ bloggen

Följ Åsas hundar med Blogkeen
Följ Åsas hundar med Bloglovin'

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se