Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 13 december 2009

Lördagens träning

Av Åsa - 13 december 2009 19:21

Första dagen med sol på evigheter, och jag fick träna hund i glada vänners lag hela dagen - vilken supertiming!


Mårran fick börja med inkallning med ställande och läggande. ett av våra hatmoment som jag börjat om IGEN med för femtioelfte gången...Jag körde vidare på mitt nya upplägg: skål bakom, kalla in, varsågod mitt i inkallningen, båda springer till skålen. Hon GILLAR skålen, hon har stenkoll på "varsågod", men ändå är det så mycket starkare at springa till mig...sanna gav tipset att göra det ännu enklare: ställa henne en bit framför skålen, gå ut 5 meter, säga "stå" (superenkelt, hon står redan), och sedan varsågod. Tom nu var där lite tvekan i början, men det var en perfekt nivå att träna på och hon hade glad svans och förstod övningen. Vi avslutade med en rak inkallning från ligg med explosiv start - DET kan hon!

Popsy tyckte att det var kallt, kallare, kallast, och jag kände inte att jag ville jobba med läggandet när hon darrade som ett asplöv...Vi körde skall istället. Hon skäller på kommando, men jag vill ha fler skall på rad. Tips om att "utmana" henne och jobba med blicken fick igång Fröken Bitch, hon hade superkul och skällde ut matte efter noter...:)

  

Sanna visar med Nickan. Direkt blick=skall. Vik med blicken=tyst. Sanna har tusen roliga "nästan-fusk"-grejor att testa!

 

Förmiddagens sista moment var budföring. Mårran har tränat lite med spontana skick där mottagaren klickar för att hon springer, belönar runt, blir passiv, och väntar ut en spontan start. Det fungerade välödigt bra! Hon tyckte att det var skitkul, en bra lek där hon får göra något som hon vet vad det är - springa till personer :)

  

Pia och Raffe, som har siktat in sig på mottagaren.

 

  

Bea och Corinne i en grundövning inför budföringen, Bea skickar med "marsch", Gunnel (th) sträcker genast fram en godis och lockar in Corinne vid sidan. Sedan skickas hon tillbaka till matte på samma sätt.

 

Efter lunchen var det nyinlärning för mig och hundarna: uppletande!

Popsy började, först med några rena apporteringsövningar där jag skickade henne från stående framför mig till synligt föremål, sedan utvecklade vi till att träningskompis la ut föremålet och till sist fick hon leta ordentligt i vallad ruta. Duktiga Loppan! Hon blev säkrare och säkrare för varje gång.

Mårran var dagens överraskning. Med Sannas vindmarkeringsövning (uppletandestig, sidvind, fyra föremål) och STORA belöningar för funna föremål, ökade hennes förståelse för momentet och hennes glädje att leta för varje funnen sak. En gång i koppel där hon fick leda mig rätt, andra gången lös, och då hann jag inte fram utan hon plockade och apporterade hur snyggt som helst! I galopp både ut och in på sista föremålet, med ett lyckligt sorkhopp! Otroligt...


Jag känner mig rejält taggad att köra mer vindövningar på båda hundarna, och så småningom kanske utveckla till någon typ av "riktigt" uppletande...Det är så roligt när man upptäcker något helt nytt att pyssla med!


GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR till alla mina härliga kurskompisar som hittar hit! :)

 
ANNONS
 
Sanna

Sanna

14 december 2009 10:44

Tack för en otroligt rolig och givande dag i lördags Åsa!! Det var underbart att se Mårrans glädje i uppletandet:-) och Popsys min vid skallet:-) Nickan bugar för fullt nu...

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR!!!

http://w

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Följ bloggen

Följ Åsas hundar med Blogkeen
Följ Åsas hundar med Bloglovin'

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se