Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 6 november 2009

Kon

Av Åsa - 6 november 2009 08:28

I brist på bättre fantasi började Popsy och jag träna slutbeteende vid konen: gå runt den och stanna mitt emot mig (för att enkelt kunna dirigeras höger/vänster).


Vi har tränat en del kloss och en del snurra med framben på target, så jag la ut en target bakom konen och testade. Jodå, hon stälde sig med framtassarna på och vände upp mot mig. Ca fem reps, jag var rädd att jag skulle få in "nosa" eller "bita i kon", men det slapp jag - antagligen ren tur :)

Bort med target, konen på samma ställe, och visst gör hon samma sak. Jag började klicka för korrekt position, men belöna in henne i en bra startposition genom att jag vände ryggen åt konen och hon kom i front. Hon fattade blixtsnabbt, och även om där inte var en kon på den sidan så stärktes "stående rak mittemot" även vid konen.

Till slut ökade jag avståndet till ett par meter, satte på kommando för själva ställandet och för skickandet, och la till Mårran som störning.

Lyckat träningspass! Allt som allt tio minuter, redo att tas ut utomhus och generaliseras.
 
ANNONS
 
Lina

Lina

8 november 2009 01:14

Spännande med kon-träning. Jag törs inte börja med det än eftersom rutan inte är inlärd ordentligt - har väldiga problem emellanåt med att Pejla ställer sig vid just en kon i rutan, så att ställa sig vid en kon är det sista jag vill förstärka just nu ;)

Du har väl sett för den delen, att du nu är du äntligen avslöjad! :D
http://hundtranaren.bloggplatsen.se/2009/11/08/2163758-sista-forfattaravslojandet-forbestallningarna-igang/

http://hundtranaren.bloggplatsen.se/2009/11/08/216

 
Ingen bild

Åsa och Popsy

8 november 2009 08:14

Det är ett vågspel, springa till kon eller springa till ruta? De flesta jag känner tränar konen med något annat, och så råkar det bara stå en kon på tävling. Jag tycker att det verkar intressant att se om jag kan få henne att skilja på ruta och kon, så jag gör det medvetet svårare än det behöver vara...än så länge köper hon det!
Problemlösare Jakobsson...jag känner mig som en riktig hundtränare...;)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Följ bloggen

Följ Åsas hundar med Blogkeen
Följ Åsas hundar med Bloglovin'

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se