Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 29 oktober 2009

Vittring och apportering-dirigering

Av Åsa - 29 oktober 2009 09:43

Allt är inte försört - idag tränade vi på gruset på gårdsplanen för lite variation, och Fröken valde rätt pinne varenda gång. Men vi har fått in lite provsmakning...mitt eget fel, dels så är jag så glad att hon aktivt väljer att jag inte har velat störa "processen", dels tycker jag att hon har varit så söt...Hon tar en pinne i munnen, bär den till nästa, bär den till nästa, osv tills hon hittar rätt pinne och den ger hon till mig. Ingen tvekan, väldigt tydligt "denna är det!" men en solklar nolla på tävling. Men jag har en plan! Och så länge man har en plan kommer allt att fixa sig! :)


Vi körde lite app.dir också. Trots att vi nu inte gjort det på nästan två veckor la jag ut allt tävlingsmässigt, och tänkte köra del för del.

1. Skick till konen. Inga problem.

2. Dirigering från konen. Problem! Det har inte gått in i hennes huvud än att apporterna finns dit jag dirigerar henne även om hon inte har sett dem. Hon låste på mittapporten, som syntes tydligt, och såg helt enkelt inte sidoapporterna för alla löv. Eller, jag tror att det var problemet - när hon väl hittat ytterapporterna gick det mycket bättre, och vi körde bara dirigering från konen tills det fungerade ordentligt igen. Jag ska vara noga med att verkligen lägga ytterapporterna väl synliga, och kanske skippa mittapporten tills hon springer på dirigeringen även om hon inte sett apporten. Skulle kunna lägga något annat där istället, som inte är så intressant.


Mårran fick ett pass "gå förbi ostmacka i matskål". Jag vill att hon ska kunna gå förbi frestelser med handtarget som "styrning", så att jag kan använda det både i rallylydnaden och vid hundmöten så småningom. Det är svårt...men jag tror att det kommer att bli RIKTIGT bra när det blir färdigt!

Hon var jätteglad och träningsvillig, så vi påbörjade dirigering också. Jag ställde henne mittemellan två apporter, och skickade henne till höger eller vänster. Klick för att hon tar rätt riktning. För varje klick flyttade vi oss längre ifrån, så att det blev som en triangel. Superbra första-övning som funkat perfekt för mina hundar!

 
ANNONS
 
Therese & Co

Therese & Co

8 november 2009 00:41

Tack för tipset om inlärning av apporteringsdirigering. Jag funderade just på hur jag skulle börja =)/Therese

http://domestictherese.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Följ bloggen

Följ Åsas hundar med Blogkeen
Följ Åsas hundar med Bloglovin'

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se