Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 28 oktober 2009

"Bara en gång till..."

Av Åsa - 28 oktober 2009 10:22

Jag blir så arg på mig själv - att jag ALDRIG lär mig! jag vill alltid ha en gång till, en gång till, bara en gång till. Och naturligtvis kommer där ett misslyckande, eftersom min stackars hund nu har tränat tio minuter utan paus och ögonen går i kors.


Vittringspinnarna: Popsy

Vi började med dutta på pinnen - lägga ut den. Avancerade snabbt till att jag bara visade den innan jag la ut den (olika ställen varje gång). jag började puffa till de andra pinnarna så att det inte skulle bli lika visuellt vilken som var rätt, Popsy sökte av alla MED ENBART NOSEN och plockade upp korrekt pinne. Jag började kasta godiset och la ut pinnen när hon inte såg, hon letade och valde rätt. Paus. (Bra, Åsa!)


Mårran: Klick för dutt, klick för att välja rätt. Mycket enkel övning och hon var betydligt säkrare idag, det är inte vilken pinne som helst, utan MATTES pinne.


Popsy igen, med ett helt nytt gäng pinnar.

Jag började en gång med att visa och lägga, flyttade sedan alla pinnarna (med och utan plastpåse) varje gång. Svårare, fick bryta ett par gånger för att hon blev frustrerad och plockade vilken som helst, men hon valde rätt 4 ggr av 5. Sista gången letade hon noga, och valde rätt! Jackpot, massor av beröm, och sedan det korkade beslutet: bara en gång till...


Imorgon blir det timer satt på 2 minuter och självdisciplin! INTE nöjd med mig själv, men vansinnigt nöjd med både Loppan och min inlärningsmetod (så här långt). Hon väljer rätt pinne med hjälp av lukten!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Följ bloggen

Följ Åsas hundar med Blogkeen
Följ Åsas hundar med Bloglovin'

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se