Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 11 oktober 2009

Här händer en hel del

Av Åsa - 11 oktober 2009 10:06

Veckan efter hemkomsten från Trondheim har varit hektisk: mycket jobb, många kurser. I torsdags fick jag äntligen tid att landa ordentligt och gå ner i varv, så nu är energin återfådd!


Hästarna lever och frodas. På vägen till Trondheim i fredags (9 dagar sedan) ringde Ola och berättade att Reo blivit sparkad i huvudet, men med Malins ömma omvårdnad tillfrisknar han fint och verkar (peppar peppar) inte få några bestående men. Men det var oroligt ett tag...ett jack in till benet som missade ögat med millimeter och en snurrig häst kan göra vem som helst lite hispig! Reo har iaf fått träna MYCKET hantering, och är nog den enda häst jag vet som står med öronen framåt trots att jag har ett stadigt tag om ena örat (när Malin pillar i såret MÅSTE han stå stilla). Många morötter och ett gediget grundarbete med fölhantering.


Jag startade en ny allmänlydnadskurs på klubben i fredags, med en blandning av gamla och nya bekantskaper och en helt ny medhjälpare. Det är en utmaning med varje nytt gäng, att hitta en form som passar både gruppen och individen...Vägleda, ta till vara, och motivera, det är min uppgift som instruktör. Jag hoppas jag kan leva upp till det!


Och så har jag startat min utbildning till tävlingsinstruktör. Första träffen igår! Tyvärr var jag tvungen att gå tidigare (leverans av 300 balar hö), men fram tills dess hann vi med att diskutera belöningar, målbilder, bakdelskontroll, och min grupp hade hand om target. Popsy gillar target och visade i rask takt handtarget, tasstarget, targetstick, långsamtarget, och targetöverföring. Jag fick prata klickerträning med nya människor - alltid roligt - och tom träna en ny hund! Man tackar för förtroendet, hunden tävlar elit och är väl tränad i skydd :) Härligt med hundägare som vågar testa nya saker med en "fulltränad" hund.

Jag hade med båda hundarna, Mårran skötte sig toppenfint och ville gärna både leka och träna ute på planen. Inspirationen att träna henne "på allvar" har definitivt kommit tillbaka, efter att ha haft mest fokus på Popsy nästan hela året känns det jätteroligt att "testa" sina nya kunskaper på en helt annorlunda hund. Lustigt, jag umgås med båda dygnet runt (nästan) men ändå är det en och samma som tränas till 90%...

Det bästa med utbildningen tror jag är gruppen jag har hamnat i: det är så lätt att bara söka sig till klickermänniskor när man är klickertränare (eftersom vi tänker likadant), men så mycket mer utmanande och spännande att hamna i en blandad grupp ibland! Alla i gruppen sysslar med belöningsbaserad träning i olika former, massor med nya tankar och nya idéer. Jag hoppas att jag kan bidra med lika mycket som jag får tillbaka!

Hemläxa till nästa gång: skriftlig kriterieplan för apportdirigeringen. och träna och testa allt det vi påbörjade med båda hundarna.


Och idag jobbar jag i butiken hela dagen. Få se om jag har någon träningsork kvar när jag kommer hem, vittringspinnarna har legat och gottat till sig i frysen...

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Följ bloggen

Följ Åsas hundar med Blogkeen
Följ Åsas hundar med Bloglovin'

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se