Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 4 oktober 2009

Helgen

Av Åsa - 4 oktober 2009 19:35

Nu är helgen snart slut, jag sitter hos Anna-Karin och småpratar med hennes dotter Kristina, som berättar om rosa skridskor :) Underbart trevligt, men svårt att blogga samtidigt...


Fredag var det flygdags. Popsy Är väl inte vidare flygfrälst, men hon överlevde. Hem till Anna-Karin via hennes gulliga granne, och därifrån till hennes svärmor i Trondheim. Jag är så fascinerad av alla som öppnar upp sitt hem för en främling och hennes hund! Det värmer! :)


Lördagen passade vi på att rasta hundar på vägen, Popsy försökte hålla jämna steg med Mix men en irländare har lite längre ben...Plötsligt var Mix borta. Vi hörde några skall (arga eller rädda?) och gav oss ut på myren. Popsy var Anna-Karin hack i häl, uppenbarligen tagen av spänningen! Efter ett par hundar meter såg vi färska älgspår, mysteriet var löst. Nu skulle vi bara hitta det röda yrvädret. Ganska snart kom han i full fart, hur lycklig som helst, och vi kunde åka vidare.

Nerverna började göra sig påminda i bilen...skulle hundarna vara på G? Skulle vi kunna tänka klart? Hur skulle examen egentligen gå till? Popsy och Mix somnade i bilen.


Uppsamling, genomgång. Vi blev uppdelade i två grupper och fick starttider. Jag var nummer tre, med start klockan tolv, och dessutom skulle vi titta på och bedöma övriga i vår grupp. Kallt och blåsigt och stillasittande...Hutter!


Praktisk examen: vi fick en lapp med fyra-fem grundfärdigheter som skulle kedjas på tjugo minuter.

Popsy och jag fick fritt följ fem meter, apport, inkallning, ligg. Plättlätt! Lite för lätt ärligt talat...vi fixade kedjan på tio minuter. Loppan regerar! För att krydda det lite grann valde jag att göra full apport istället för att hålla fast i tre sekunder. Apportering är ett av våra starkaste moment, kan lika gärna stila lite när man får chansen...


Det var intressant att se och bedöma alla i gruppen, olika hundar, olika styrkor och svagheter, olika tränare och olika problem som löstes. Mycket god hundträning!

Fyra blev inte godkända direkt, men satte sin examen på andra försöket. Samtliga godkända på lördagskvällen! Canis-kullen 2009 är bara bäst! Vi firade med fest hos Morten och Cecilie, 12 trötta tränare + en del vin och mycket god mat = massor av skratt. Jag kommer att sakna er allihopa!


Söndagen ägnades åt att klickerträna häst och träna servicehund. Jag har pysslat en del med båda, och det var speciellt roligt att träna häst och få nya tips och idéer!

Jag tränade Rufo, en glad och sprallig PRE, att sänka huvudet. Övriga i min grupp tränade apportering, gå upp på pall och gå till kon. Hästarna var verkligen träningsvilliga och verkade ha ännu roligare än oss. :)

Som serviceuppdrag valde jag stimuluskontroll på att öppna och stänga låda, och tillbringade först nästan 20 minuter med att släcka upp att använda tassarna (som hon lärde sig på vår tvättmaskin förra året) och istället shejpa puff med nosen. När det väl satt tog vi upp att dra i rep fäst i handtaget, och till slut satte vi på signal och tränade stimuluskontroll. Duktiga Loppan fixade att skilja på "dra" och "puff", och öppnade och stängde lådan hejvilt!


Och nu är det slut...Jag är godkänd i alla delar och tänker ansöka om franchise så snart som möjligt, men det känns lite vemodigt och tomt. Samtidigt som jag är jättenöjd kommer jag att sakna träffarna och alla mina kurskompisar!


 
ANNONS
 
Elsa

Elsa

4 oktober 2009 21:09

Grattis!

http://stormvarning.nordharna.se

 
Maria&Hera

Maria&Hera

5 oktober 2009 16:38

Grattis! En jackpott till dig:)

http://belgarfans.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Britta

6 oktober 2009 12:13

Grattis!!!
Snyggt jobbat!

 
Ingen bild

Elin med Billy

6 oktober 2009 18:47

Grattis, härligt att ni klarade det så bra!

 
Ingen bild

Adele

6 oktober 2009 19:36

Grattis och väl kämpat. Den som ändå hade haft din energi. Jag ser mycket framemot tills vi möts i november.
Lycka till med alla dina nya planer - Adéle

 
Emma & Krut

Emma & Krut

7 oktober 2009 09:52

Jätte-GRATTIS till godkänd examen!!!
Nu ska jag kika på er film =)
Ska försöka komma med upp och träna nästa fredag tänkte jag (jobbar denna veckan)
Kramar från oss

http://www.dualdogs.dinstudio.se

 
Ingen bild

Kajsa &Nelly

7 oktober 2009 20:29

Grattis, vad kul!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Följ bloggen

Följ Åsas hundar med Blogkeen
Följ Åsas hundar med Bloglovin'

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se