Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 1 oktober 2009

Lite träning och mycket nerver

Av Åsa - 1 oktober 2009 07:37

Varför är det alltid så mycket som måste göras innan man ska iväg? Eller är det jag som "samlar" till sista dagen...


Vi har hunnit med att träna ett kort pass.


Popsy fick en helt ny uppgift: långsamtarget! Alltså en nostarget som hon ska trava emot, att användas i framåtsändande så småningom. Jag valde en hushållspappersrulle, lagom i höjd och syntes bra, med en tydlig solros längst upp att sätta nosen på.

Först nostarget. Inte tasstarget, nosen på solrosen och inte vid botten.

Sedan ökade vi till ett par meter, fortfarande inte tasstarget och upp med nosen.

Ökade snabbt avståndet till fem meter. Nu var targetbeteendet som jag ville ha det, men naturligtvis testar hon att galoppera (för det gör man till target). Jag visste vad jag ville och bröt för galopp, kallade tillbaka, satte henne och lugnade lite, och skickade med ett "saaaktaaa" (som jag senare vill ha som kommando). Trav, klick för att trava ett par gånger (belöning på halva sträckan), sedan återgick jag till klick vid target.

Ökade avståndet till tio meter. Galopp igen, bröt och gjorde om, trav. Klick vid target. Efter fem lyckade reps la jag till "sakta" som signal.

Flyttade targeten, skickade från 15 meter, på signal. Koncentrerad trav, rakt och fint, klick vid target. Alltihop tog tio minuter. Jag har gott hopp inför examensprovet, det känns som att vi förstår varandra!


Mårran tvingade sig till ett minipass trots att jag egentligen inte hade tid, hur kan man säga nej när hon riktigt BER om att få träna lite? Vi körde sitt under b.m eftersom det var jättesvårt sist, nu fungerade det fint.:)

Iakttagelse: Efter att Mårran fick vattensvans för snart tre år sedan märker jag en ovilja att sitta, speciellt vid kallt väder eller blött gräs. Hon hade absolut inga problem med att sitta tidigare (hon fick vattensvans just för att hon suttit i en snödriva i en halvtimme). Jag har fått undersökt hennes svans och hon visar inga tecken på att ha ont. Någon som har råkat ut för samma sak?


Och förberedelserna inför imorgon går vidare...

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Följ bloggen

Följ Åsas hundar med Blogkeen
Följ Åsas hundar med Bloglovin'

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se