Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 26 september 2009

CU i Göteborg, tagning 2

Av Åsa - 26 september 2009 19:49

Efter en tröttande dag sitter jag hemma hos Lena och mumsar på choklad och förbereder morgondagen...jag kan bara konstatera återigen att jag lätt har världens bästa jobb, och hundfolk är de trevligaste som finns!

Dagens CU är verkligen inget undantag. Det ger mig massor av energi och inspiration att jobba med engagerade och duktiga tränare, och jag är hes efter att ha pratat och diskuterat och gett åsikter och fått input hela dagen.

En helkurs i CU är alltid ett vågspel - kommer hundarna att hålla två dagar? Klarar de att gå upp i

aktivitetsövningarna? Håller koncetrationsförmågan hela vägen? Det är oerhört tröttande för dem, och de har verkligen jobbat underbart bra idag! En stor eloge till samtliga förare som känner sina hundar väl och ser till att jobba på en bra nivå och anpassa övningarna efter just SIN hund.

Det ska bli väldigt kul att se vad morgondagen för med sig! Intressant forskning (hämtad från "animals make us human" av Temple Grandin, intressant bok som rekommenderas varmt!) på människor visar att när man blir mentalt uttröttad så påverkas hjärnans frontallob, dvs den del av hjärnan som styr känslo- och impulskontroll. Folk blir med lättirriterade, reagerar starkare på stimuli i omgivningen, osv. Det är bara att gå till sig själv, jag t ex blir väldigt grinig när jag är trött i huvudet. Är det likadant för hundar? Vad jag vet är ingen forskning gjord på samma sätt, men min erfarenhet säger ABSOLUT! En hund som är mentalt trött blir mer reaktiv och går lättare i försvar. Jag tror att det är viktigt att veta om att det faktiskt har en dokumenterad fysisk förklaring, det är inte hunden som är "knäpp" eller "beter sig oförklarligt". Den beter sig högst normalt...


Nu ska jag sova (ja, jag vet att klockan bara är åtta...) så att jag iallafall inte blir grinig imorgon, utan kan hålla energin och tålamodet uppe en dag till!


 
ANNONS
 
Marta

Marta

26 september 2009 22:06

Kul läsning! CU kurs för dig står högt på min önskelista men tyvärr kom jag inte iväg den här gången....

Jag ser en tydlig skillnad på temperament på min hund när han är pigg och fräsch eller mentalt slutkörd. På kurs med hundar som han känner sig lite osäker på så orkar han oftast hålla ut en bra stund men när han blir trött så kan han göra utfall åt höger och vänster mot hundar som han gått ihop men en lång stund. Likaså om vi gått riktigt långa promenader, då slår leken lätt över i byxbitning och en tuffare attityd i lek. Frågan är om det gäller både mental och fysisk trötthet, intressant är det hur som helst!

http://villgott.wordpress.com

 
Per T

Per T

27 september 2009 07:11

Wippa med matte var då helt slut och jättenöjda när jag plockade upp dem igår eftermiddag!

Fick nästan släpa Wippa ut för en sista kort promenad, hon ville inte gärna lämna soffan! :)

http://toyra.se

 
Lena G

Lena G

27 september 2009 21:11

Hoppas du kom hem hel och hållen! Men fick du i dig någon frukost? Såg så orört ut. Kul att se dig här. Kul att du blev kär i Dacke, ja han är en stor personlighet. Hör av dig när du kommer igen! Kram

http://www.klickersmart.se

 
Ingen bild

Åsa

28 september 2009 08:37

Lena, jag äter aldrig frukost så det är som det ska vara :)
Återigen tack för sovplatsen! Vi ses!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Följ bloggen

Följ Åsas hundar med Blogkeen
Följ Åsas hundar med Bloglovin'

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se