Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 26 september 2009

Ovanligt lyckad träning

Av Åsa - 26 september 2009 19:30

På min "att tr'äna" lista efter MH:s föreläsning står bl a "träna oftare på appellplan", "bygg en avslutande rutin", Uthållighet och kedjor med Mårran", och "tävlingsträna mera med båda". Igår slog vi flera flugor på smällen och åkte till klubben för att träna "ingång på plan", "kedja" och "externbelöning".


Först fick båda vasrsin runda runt planen. Mårran var spänd och behövde tio minuter innan hon kom och tog kontakt, Popsy var mer på och ville börja träna snabbt.

Med Mårran i bilen började vi med att träna in en bra externbelöning, jag och Popsy. Flera svårigheter, men jag tyckte att efter några reps blev förståelsen helt OK. Hon börjar kunna lämna den och söka upp mig spontant, och har vi väl kommit fem meter bort jobbare hon fint. Hon kedjar bra, vi körde inkallning med läggande och ställande, sittande under gång, och dumrutan. Jag belönade också flera gånger att hon slöt upp spontant och satte sig på "startpunkten" med kastad leksak. Hon vill forttfarande inte riktigt kampa så jag kastar leksaken och låter henne hämta och byta mot en annan, och blandar med "mjuk" kamp.

Mårrans tur. Just när jag tar ut henne kommer en kille i grävskopa körandes in, störning! Mårran var HELT fokuserad på mig, och gick som en smäck vid min vänstra sida. Jag la ut externen, hon blev JÄTTEGLAD och kastade sig bort till mig och frågade "vad ska jag göra?". Vi körde ett par ingångar, lite rallyövningar, och två apporteringar - allt med samma glädje och intensitet! Hon fick göra lite längre kedjor innan jag skickade, och hon var SUPERDUKTIG! Så nöjd med mina små vovvar!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Följ bloggen

Följ Åsas hundar med Blogkeen
Följ Åsas hundar med Bloglovin'

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se