Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 23 september 2009

Tandläkarbesök

Av Åsa - 23 september 2009 09:39

Då har lilla Loppan varit hos farbror tandläkaren för första gången i sitt liv!

Veterinärer är inte helt populära...Hon protesterade så högljutt under första undersökningen att Malin kom från sitt kontor och skulle se hur vi misshandlade den stackars lilla hunden. Jag kände mig skyldig, jag vet precis hur jag borde träna henne för att inte vet-besöken ska bli problem, men det hamnar liksom väldigt långt ner på "att träna"-listan. Och så blir det som det blir.

Hon blev sövd, fick borttaget tandsten (inte så mycket, och ingen karies eller några lösa tänder), blev vaccinerad, och undersökt i bakben och framben för att se om något verkade konstigt med leder eller skelett. Det känns bra att veta att hon är OK! Hältan är muskulär, och massage är inbokad om en vecka så ska vi nog få bukt med det också.


Intressant experiment: när hon håller på att sövas kämpar hon alltid emot, det rycker i hela kroppen. Jag har provat klappa, tala lugnande och massera - utan resultat. Idag provade jag TTouch över ryggen (en speciell form av massage som inte går djupt, utan sakta flyttar huden i små cirklar och på så sätt sägs stimulera nervbanorna och lugna hunden), och det funkade! Jag började vid manken och jobbade sakta bakåt, när jag kom till svansen var Popsy helt avslappnad. Det är det enda som jag har testat som har fungerat! Jag tänker inte ropa "hurra!" efter ett enda test, men det är definitivt det första jag försöker nästa gång hon behöver slappna av.


 
ANNONS
 
Ingen bild

Åsa

23 september 2009 11:38

Lilla sötan, vad ska inte en liten terrier behöva vara med om;)
Lite nyfiken blev jag på vart du fick gjort vid hennes tänder?
Sam har nämligen (ett tag sen) slagit av en pytteliten bit på en av sina hörntänder, som jag tror skulle behövas slipas till!!

 
Marta

Marta

23 september 2009 14:02

Det låter ju lovande! Hur seriöst kör du TT? Jag har bara provat på lite utifrån någon utskrift jag kommit över, jag tycker också att det är väldigt effektivt det lilla jag testat. Hunden blir inte lika pressad som när man stryker/masserar med större intensitet och hela händer. Man kanske skulle fördjupa sig i det här ytterligare.

http://villgott.wordpress.com

 
Ingen bild

Åsa

23 september 2009 14:57

TTouch: jag är bara nybörjare än så länge, men jag har iaf en hel bok att utgå ifrån. Återkommer med fler rapporter!

Tandläkare: jag går till Hörby Veterinärstation, rekommenderas!

 
Marta

Marta

23 september 2009 15:08

Någon bok du kan rekomendera?

http://villgott.wordpress.com

 
Ingen bild

Åsa

24 september 2009 07:28

"Getting in TTouch with your dog" av Linda Tellington-Jones. Skala bort allt som är överdrivet amerikanskt.:)
www.ttouch.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Följ bloggen

Följ Åsas hundar med Blogkeen
Följ Åsas hundar med Bloglovin'

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se