Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 7 september 2009

Mera TAG till häst

Av Åsa - 7 september 2009 15:12

Malin fick pass nummer två på Tango i morse.

Det var roligt att se hur hennes kropp nästan självmant kom ihåg det vi jobbade med sist, avslappning, andning och sits, och vi kunde ganska snabbt lämna andningsövningar och axelrullningar.

Först fick hon rida i skritt, rakt fram, volter, serpentiner. Nu kunde vi börja nosa på den riktiga nyttan med TAG och ridning!

TAGpunkten är:

*rak häst innan halt

*mjuka fingrar i igångsättningen

*andas ut i halten

*stadig yttertygel

*samma avstånd till mig från hela volten

och naturligtvis:

*andas

*mjuka ögon (här ser jag direkt på Tango när det utförs och kan klicka)

För mig som instruktör kändes det bra att kunna ge väldigt konkreta saker att jobba med, istället för "gör en mjukare igångsättning" valde jag "TAGpunkten är mjuka fingrar i igångsättningen" vilket gav det resultatet jag ville ha.


Sedan gick vi över i trav. Tango är en häst med stora rörelser och mycket schwung, alltså är han SVÅR att sitta ner på...Jag tog honom i lina för att Malin skulle få en chans att "känna in sig". Vi återgick till att jobba en del med mentala bilder och bara låta hennes kropp röra sig i takt med hästen, inga TAGpunkter eftersom där inte var något konkret att klicka för. Efter en timmes blandad ridning var både häst och ryttare ganska möra...

Nästa gång blir det TAGpunkter i både skritt och trav!


 
ANNONS
 
Dinnajad

Dinnajad

7 september 2009 16:51

Önskar jag bodde så nära att jag kunde få ett TAGpass till häst jag med.

http://dinnajad.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Följ bloggen

Följ Åsas hundar med Blogkeen
Följ Åsas hundar med Bloglovin'

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se