Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 2 september 2009

SMS och kamerainställningar

Av Åsa - 2 september 2009 07:58

Min man har problem med tekniska prylar. Efter att ha hört både "jag måste lära mig SMS:a" och "men hur funkar egentligen kameran" insåg jag att här fanns en öppning för en timmes TAG.


Äntligen har jag fixat en ny tagger, att tagga hundägare med hund med klicker har förvirrat hundarna, och min röst har inte gått igenom på samma sätt. Nu har jag en leksaksgroda som kväker ljudligt :)


Alltså: fram med telefonen. Kort förklaring: "jag visar, ger tag-punkt, och grodan berättar när du gör rätt".

Ett urplock av mina tag-punkter: Tagpunkten är...

* växla till T9-funktion

* använd endast små bokstäver

* skriv "hej, Åsa"

* skriv "kanintax" (krävde användande av stava-ord-funktionen)

* skicka till mitt nummer

* skicka till min post i telefonboken

* svara på mitt SMS

Efter en halvtimme bemästrade han alla SMS-funktionerna vi kunde hitta. Efter en stund förekom han min tagpunkt (började innan jag var klar med att säga "tagpunkten är...") men grodan kväkte ändå när jan gjorde rätt.


Över till en lite knepigare utmaning: kamerans inställningar, att behärska slutartid, bländarinställningar, ISO, ljusmätning, zoom, och kunna applicera på olika typer av bilder. Upplägg: kort förklaring av hur den specifika funktionen fungerar och vad den gör med bilden, sedan en uppgifts-tagpunkt.

Urval av tagpunkter: "Tagpunkten är..."

* ställ in en kort slutartid

* ställ in en slutartid som ger en liten bländare

* ställ in en bländare som ger ett kort skärpedjup

* ändra ISO

* ta en korrekt exponerad bild på mig

* ta en bild som fryser rörelse

* ta en bild som ger suddig bakgrund

* ta en korrekt exponerad bild på jeansen

Här använde jag shejping, grodan kväkte när inställningarna visade rätt siffror och så fick han testa sig fram med först en inställning i taget och sedan kombinera, och till sist ta korrekta bilder av utvalda motiv. En halvtimme så satt grunderna!


Jag brukar mycket sällan kunna instruera min bättre hälft utan några irritationsmoment, men nu gick det perfekt! Jag var verkligen noga med att undvika "nej, inte så..." och "gör så här istället", utan höll mig verkligen till TAG-tänket och TAG-snacket, och lät grodan visa vägen...

 
ANNONS
 
Ingen bild

Malin m Birk & Mio

2 september 2009 10:26

Oj, vad bra! Jag skulle också vilja lära mig använda en "riktig" kamera ;-)! Smart med grodan haha, kan tänka mig att man faktiskt blir glad när man hör det där ljudet.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Följ bloggen

Följ Åsas hundar med Blogkeen
Följ Åsas hundar med Bloglovin'

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se