Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 31 augusti 2009

Sammanfattning tävling (varning: ganska tråkigt för alla som inte är jag)

Av Åsa - 31 augusti 2009 06:41

Nja, det gick inte riktigt vår väg igår.


Jag känner att jag gjorde många små missar som travades på varandra, i en miljö som redan var ganska svår. I Hörby lyckades jag pricka allt rätt, nu blev det tyvärr nästan allt fel...

* Startade för sent hemifrån, vilket ledde till att jag togf ut båda hundarna samtidigt när vi kom fram. MISSTAG! Mårran behöver min fulla uppmärksamhet på nya platser och gott om tid att kravlöst känna in sig.

* Tog fel håll på sagda promenad och kom förbi en trädgård med skällande dobermann (tror jag). Mårran än mer stressad, Popsy ville nosa och var mycket irriterad. Tillbaka till bilen, in med Popsy.

* Mårran var superlös i magen...Vet inte om det var nerver eller något hon ätit. Hon började ta spontankontakt och ta godis iaf.


Dags för banvandring. Konstaterade att åttan var med i båda klasserna, men ganska enkel. I övrigt gillade jag domarens inställning, exakta vägar, snäva vändningar. Det är trots allt avancerad klass, det SKA vara svårt! Annars är det liksom ingen vits...Jag kände redan nu att chansen till succé var väldigt liten, och fick skäll av Ylva för min taskiga inställning (tack Ylva! Du har så rätt, det vet jag...). Mårran startade sist i sin klass och Popsy först i efterföljande, så jag värmde Popsy en stund innan jag tog ut Mårran. Hon kändes finfin!

Mårran var spänd, stissig på de andra hundarna, stundvis kanonbra stundvis ställde hon sig och vädrade i vinden (som med ganska bra drag blåste dofterna från grillen ut över planen). Disträ? Nääää...

Dags att gå in. Jag ska inte säga att det gick bra, inte ens hyfsat. Men jag kände ändå att hon var med mig mellan skyltarna, ganska glad, men med låååånga pauser vid skyltarna där hon tänkte på något helt annat än mig...Hon försökte äta upp köttbullarna vid åttan (mina köttbullar var sorgligt ointressanta), och när hon spanade in honnörshunden och började morra bröt jag, två skyltar från slutet. Jag riskerar INTE att någon annans hund får skit för att min hund är på fel humör!

Domarens kommentar: "märkbart okoncentrerad men trevlig hund". Det stämmer på pricken, de stunder som hon var medveten om att jag fanns var hon hur bra som helst...


Ny banvandring, ut med Popsy. Fem minuters bra uppvärmning, Loppan var redo!

Och här kommer en stor brist i min träning att visa sig: när vi ställde upp utanför starten sjönk hela hunden. Hon visste, med 100% säkerhet, att chansen till belöning på banan var mikroskopisk...Slarv i träningen straffar sig! Sedan hade vi extra otur, när vi fått startsignal började ett gäng hundar i en bil yla som sirener, Popsy blev totalt uppslukad av deras ylanden och kom liksom aldrig tillbaka till mig utan vandrade av banan och hittade en agilitytunnel som hon smet in i. Vad gör man...

Ett stort tack till ansvariga för att jag fick starta om när de ylande hundarna avlägsnats! Hon gick inte perfekt, men vi tog oss runt banan. Tyvärr lyckades vi få fyra fel utförda skyltar (plus lite nos och sena utföranden) så poängen blev inte de bästa (bara 49 poäng blev kvar), men det var ändå en runda som jag var nöjd med. På sant "uttråkad-Popsy"-maner gjorde Mademoiselle ett par extragrejor som inte gillades poängmässigt (men väl humormässigt) av domaren, som ett hopp framför mig i 1-2-3 steg bakåt, och en förkärlek för att komma i front på fel ställen...men vi tog oss runt banan!


Som jag ser det: visst var miljön svår med grilldoft över planen och allmänt stökig miljö, visst var banorna extea knepiga och domaren lite tuffare än vanligt, men att använda sådana skäl som ursäkt för dålig träning är bara att göra mig själv och hundarna en otjänst. Det är mitt jobb att se till så de är redo för "allt".

Detaljerna sitter, vi måste träna hela banor, uthållighet, tävlingsträning, och miljöträning!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Åsa

31 augusti 2009 10:17

Det kommer nya tävlingar!Och jag förmodar att Mårran & Popsy redan har glömt gårdagen, så nästa ggn, nya förutsättningar, nya planeringar o mål!!(ska jag säga som inte får tummen loss att ens starta månadstävling!!)
Behöver du hjälp vid ngn tävling med rastning o dylikt, åker jag gärna med o hjälper dig, behöver "se o lära" för att själv så småningom komma ut på tävling!!

 
Ingen bild

Britta

31 augusti 2009 18:15

Även stjärnor kan lysa olika starkt!
Det är bara att komma igen! Det är ändå bara framtiden du kan påverka.
När jag kör banor längre än 10 skyltar får min hund en liten bytta med kattmat och bara då. Annars får hon godis som är mindre attraktivt typ frolic eller leverrutor.
Hon har blivit heltaggad på längre banor. Ibland är hon väl på men jag älskar hennes attityd när hon blir så i gasen så jag tar gärna att det ibland blir fort och fel och något skall här och där.

För oss gör det också all skillnad i världen att komma i god tid och bara känna av det nya stället. I annat fall går hon 3 meter bakom och ser ut som om hon har sålt smöret och tappat pengarna.. 
Ingen bild

Malin m Birk & Mio

1 september 2009 13:33

Underbart beskrivet, jag ser hela förloppet framför mig. Ibland går allting fel och det är bara att skratta åt eländet och ta nya tag.
Ylande/tjutande hundar som störning kan jag bidra med, de kan även skälla så hela bilen hoppar...

 
Marta

Marta

8 september 2009 11:27

Jättebra och nyttig läsning, kul med tävlingsrapport från rallylydnad!

http://villgott.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Följ bloggen

Följ Åsas hundar med Blogkeen
Följ Åsas hundar med Bloglovin'

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se