Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 28 augusti 2009

rallyträning

Av Åsa - 28 augusti 2009 09:23

Efter att ha ritat banan till kvällens rallykurs passade jag på att testa den med båda hundarna ute på gårdsplan.

Popsy var superhet...precis på gränsen till övermotiverad. Dags att börja bromsa lite :) Idag fungerade vänstersnurren perfekt, vi fick jobba lite med fronten, och av någon anledning ville hon inte sitta (vasst grus?), men hon jobbade på bra, vi löste problemen, och jag har fått upp självförtroendet igen.

Mårran var lite svalare, men glad och arbetsvillig, och jag kunde använda fungerande lekbelöning! Inte varje gång (snarare 9 godisar - en leksak), och inte lång tid, men det går och ger önskat resultat! Fortfarande inte riktigt sitt "tävlingshundsjag", men jag hoppas på svalka till söndag.

Jag jobbar med min egen inställning i god tid denna gången. Ett par vänner tävlar på samma ställe, det gick riktigt bra sist, som upplagt för att jag förlorar mig i prestigetänkande och resultatmål. Målet på söndag är - som det ALLTID ska vara för oss - att ha roligt, att guida hundarna på bästa sätt, och se till att de får en trevlig upplevelse. Mitt jobb är att vara lugn och ge dem tid och rätt förberedelse, och om det behövs kliva ur tävlingsrollen mitt på banan och säga "viktigare med en bra träningstävling (disk) i bagaget än ett halvtaskigt tävlingsresultat".


Förresten, jag får ta bilderna till min bok! Jag har fått godkänt som fotograf :). Nu har jag lite ångest över att fixa 100 bra bilder - som passar till texten - innan sommaren är slut...Jag behöver fotomodeller! Även om mina hundar är vackrast i världen (för mig) så är det alltid trevligt med variation. Vill du bli plåtad och publicerad så hör av dig (och träffas vi lär jag fråga ändå).

 
ANNONS
 
Ingen bild

charlotte_bojjan

28 augusti 2009 10:08

Om du vill ha ännu en JRT i din bok, så vet du var vi finns. Åtminstone Bojjan brukar göra sig bra på bild!

 
Andrea

Andrea

28 augusti 2009 15:20

Boris hälsar att han är världens snyggaste fotomodell! Han är lätt att jobba med och är billig att hyra en timme (fyra korvbitar är lagom betalning)! Albin kan tänka sig att ställa upp om det ingår pipisar på bilderna.

http://www.drean.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Följ bloggen

Följ Åsas hundar med Blogkeen
Följ Åsas hundar med Bloglovin'

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se