Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 13 augusti 2009

Mera sök

Av Åsa - 13 augusti 2009 18:14

Igårkväll blev det en uppvisning i hur examen kommer att se ut, och jag passade på att träna lite på appellplanen. Det gick superbra! Mårran var härligt uppmärksam och glad, Popsy jobbade vidare med att backa rakt, i mitt tempo, och utan skutt i starten. Det tar sig!

Kvällen avslutades inne hos AnnaKarin som visade film och berättade om träning av stående fågelhund.


Idag har det varit mera sök, först fick hundarna varsitt pass i "melling", eller markering som det heter på svenska. Tanken är att använda figgen som en externbelöning, när hunden sakta bygger sin kedja får den som belöning varsågod att springa till figgen - senare påvisa när den har markerat. Vi tränar rullemarkering, båda mina hundar tyckte att rullarna var helmysiga!

Vi gick raskt vidare med inkallning i terräng med förflyttning framåt av föraren, båda hundarna tyckte att det var superkul! Popsy fick medhjälpare som riktade in henne, Fröken Nos har lätt att bli lite förvirrad i stora skogen annars, men Mårran kunde jag sätt 50 meter ut, röra mig framåt ca 30 meter, och kalla in. Duktiga tjejen!

Vi avslutade med att repetera sökmönstret med Popsy, som glad i hågen sprang från "lektant" till "lektant". Lilla Loppan, nästan som en brukshund!


Maya med bringselhalsband, som hon tar i munnen för att markera att hon hittat figgen


Se resten av dagens bilder här:

http://asashundar.bilddagboken.se/p/dayview.html?directlink=1&albumid=204525

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Följ bloggen

Följ Åsas hundar med Blogkeen
Följ Åsas hundar med Bloglovin'

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se