Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 12 augusti 2009

Sök!

Av Åsa - 12 augusti 2009 18:37

Idag har jag och hundarna gjort något helt nytt: sök! Eller "rundering" som det heter på norska.

Canismetoden går ut på att lära hundarna ett korrekt sökmönster, få det automatiserat, och efterhand gömma figuranterna. Gruppen var väldigt blandad, från Kristin och Maya som visade hur det ska se ut när det är 50 meters sökslag i full fart över mittlinjen, till lilla Loppan som tyckte att det var väl kul med snälla människor som ger henne godis, men det är ganska trevligt att vandra iväg i skogen också...Men hon var glad och lycklig! Och väldigt söt i sitt tjänstetecken, precis som en "riktig hund".

Mårran fick göra ett försök, tyckte att det hela var ganska konstigt och lite obehagligt (hon är inte vidare förtjust i människor), tog slut mentalt helt och hållet och fick vila i bilen under eftermiddagen.

Jag fick vara figurant, med radio och allt...Fram, bak, ut, in, känns numera lika välbekant som höger och vänster, och att belöna andras hundar är kul.

Zanto i full karriär genom skogen


Fler bilder från dagen hittar du här:

http://asashundar.bilddagboken.se/p/dayview.html?directlink=1&albumid=204389

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Följ bloggen

Följ Åsas hundar med Blogkeen
Följ Åsas hundar med Bloglovin'

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se