Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 29 juli 2009

Honnör och barfota

Av Åsa - 29 juli 2009 08:45

Nu har Tango inte längre några skor.

Efter att han tappat skor och trampat på skor som har tappats halvvägs (blockhalt som följd) ca 20 gånger hittills i år så tog vi beslutet att testa. Han rids inte, underlaget är perfekt, och hovarna ser bra och välvuxna ut. Jag håller tummarna för att det funkar!


Hundarna har tränat honnör idag. Det låter helskumt, men det betyder bara att de ska kunna sitta eller ligga, vid min sida eller framför mig, under tiden som nästa startande går sin bana. Inte så "bara" upptäckte jag...

Mårran är säker när hon ligger, det har vi tränat mycket, men när hon ska sitta en längre stund blir hon övertygad om att det nog ändå är ligg jag vill ha. Visst får jag prata och visa, men det straffar sig själv att lära in momentet med hjälper...Vi kör hög frekvens och fast position istället - precis som när vi tränar platsliggning.

Popsy är ännu värre...inte oväntat :) Men hon lär sig snabbare. Hon fick följa med som kurshund på tävlingslydnaden igårkväll, och visa inlärningsgången av läggande och ställande under gång. Lilla Loppan visade perfekt! Resten av tiden låg hon på sin fäll, puffade sand i sin vattenskål, och skällde ut oförskämda hundar som kom för nära. Det gäller att ha något vettigt att pyssla med!


Jag fick just reda på att det blir två dagars lydnadsträning för Maria Hagström under lägret i Sölen, både hundarna och jag ser enormt mycket fram emot veckan! Eller, JAG ser fram emot den och hundarna är glada för att jag är glad. 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Följ bloggen

Följ Åsas hundar med Blogkeen
Följ Åsas hundar med Bloglovin'

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se