Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 26 juli 2009

Hundar inte längre till salu :)

Av Åsa - 26 juli 2009 16:23

Mina hundar är numera världens bästa hundar även på tävlingsbanan...


Mårran startade i första klassen. Vi var i god tid, och med en helt annan attityd än sist. Jag hade bestämt mig för att verkligen vara ett stöd för mina hundar, och hjälpa dem till en TREVLIG upplevelse av tävlingen. Om det skulle betyda att jag drog fram godis eller leksak på banan så var jag beredd på att diska mig. Resultatet = helt oviktigt! Idag skulle vi bara ha kul.

Mårran var okontaktbar när hon kom ut ur bilen, uppstressad, hundar överallt...Inget intresse för godis, klickern gick inte fram. Jag tog ett djupt andetag, kastade alla tankar på att tävla överbord, och vi gick istället en promenad i skogen (jag hade gott om tid). Lite i taget lugnade hon sig. Jag lät henne nosa runt och leda vägen. Efter tio minuter verkade hon börja fundera över om hon var hungrig...kunde jag ha något i fickan? Naturligtvis. Klick och köttbulle för de korta ögonkast hon bjöd på. Efter ytterligare tio minuter bestämde hon sig: här ska tränas! Hon fick ett kort enkelt pass, sedan bytte jag hund.

Popsy var på bra humör. Lagom väder, lagom hungrig, på G helt enkelt. En kort kisserunda sedan ville hon träna! Vi lekte lite med wubban och kände på området.

Banvandring. Ganska lätt bana, ingen åttans frestelser idag. Jag gick den mer koncentrerat än jag brukar, och la in mentala noteringar om var jag kunde belöna med lekliknande kroppsspråk (efter hindret), var jag skulle vara noga med tempot, och var jag skulle berömma extra.


Mårran fick komma ut och värma upp under ca tio minuter, och nu var hon Mårran - tävlingshunden! Min hund har multipel personlighet...:)

Hon gjorde en JÄTTEFIN bana! Några sena sitt, någon ur position, och jag fick ett avdrag för att jag klappade i händerna, men hon var glad och positiv och säker genom hela banan! 94 poäng, vilket räckte till en tredjeplats och en uppflyttning till avancerad klass.


Popsys tur. Hon var på underbart humör! Jag taggade henne lite extra för bra starter, och sedan gick hon runt banan på 98 poäng. Två små snus, det var allt! Klassvinst för Popsy!


Vår prisutdelning var inte förren efter avancerad klass, så jag passade på att vara med på banvandringen och ställa upp med Mårran som "stand-in" i honnörsrutan för den första starten. Helt perfekt att få träna på honnören under tävling med möjlighet att belöna hur mycket som helst...Och träna behöver vi. Vad gör en klickerhund? Testar beteenden...Stadga står på schemat framöver!

Sedan behövdes det naturligtvis en hund som sista starten kunde sitta honnör för. En viss liten fläckig hund ställde gärna upp och testade avancerad klass med full belöningsmöjlighet...


Summan av kardemumman: fokusera på att ha kul och göra en bra runda för hundarna, så kommer resultaten av sig själva...(Visst låter det självklart?)

 
ANNONS
 
Ingen bild

Åsa

26 juli 2009 17:56

GRATTIS!! Vad kul. Blir lite sugen att testa, men behöver gå en kurs först,kan du inte skjuta din kurs ngr veckor framåt!!:)
Förresten var hittar man tävlingar till rallylydnad?Kram Åsa&Sam

 
Ingen bild

Anne & Elliott

27 juli 2009 01:14

Heder & diplom till Mårrans & Popsys matte! Vad härligt att läsa att ni alla blev "jättebäst". Att ha positivt fokus - ovärderligt har jag också märkt :-)

 
Ingen bild

Britta

27 juli 2009 09:28

GRATTIS!
Vilka kalasresultat!! Och vilken kalasduktig matte! Hipp hipp hurra!!!

 
Ingen bild

Åsa

27 juli 2009 10:02

Tack så mycket alla, så glad jag blir! Stor kram på er!

 
Lena G

Lena G

27 juli 2009 22:19

Åh jag lånar lite av din inställning "fram med leksaken och bli diskad-inställning", om det är okej...
Jag länkar till din blogg om det är ok, kram

http://www.klickersmart.se

 
Tina

Tina

27 juli 2009 22:27

Va roligt att läsa det här inlägget, du är så himla klok Åsa. Lyckliga hundar som har en sådan matte. Och grattis till bra resultat.

http://workinglabs.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Följ bloggen

Följ Åsas hundar med Blogkeen
Följ Åsas hundar med Bloglovin'

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se