Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 25 juni 2009

Lyckad träning!

Av Åsa - 25 juni 2009 10:49

Idag var Popsy verkligen på humör...

Vittringen gick jättebra! Hon valde bara fel en enda gång (av tio), och kollade av och ignorerade högen flera gånger. Jag tror att hon har fattat vilket sinne som gäller, min plan är nu att ha pinnen nära högen för att minska sökområdet (som emellanåt är ganska stort...) och sluta gömma den. Jag är inte intresserad av att hon ska tro att det alltid är den gömda pinnen, jag tror att där kan ligga en risk. Inte fastna, ständigt utveckla!

 Sedan tittade vi lite på inkallningen med ställande, jag säkrade med fel kommando efter ställandet. Första gången gick hon att lura, sedan lyssnade hon noga! Jag fick för mig att testa lite läggande under bm, det gick perfekt så vi gick vidare till inkallning från stå till läggande, och det fungerade kanon så vi kedjade treans inkallning med ställande och läggande. Duktig hund! Det är första gången vi har kört hela det momentet.

Fjärren naturligtvis, jag ökade till sju meter. Ingen tvekan.

Och till slut rutan, från olika håll och olika avstånd, med klick mitt i farten och inget ställande. Go Loppan!


Mårran fick ett kortpass med vittringspinnarna som gick åt skogen...jag tror att hon tyckte att det var räligt med gräs i munnen, hon valde BORT rätt pinne. Det var tydligt, hon visste exakt var den låg, tittade på mig, och sprang bort till högen för att hämta en annan. Hmmm...annat upplägg som inte inkluderar klippt gräs!

Hon är inte vidare träningsbar just nu alls, hon är varm och hittar en massa distraherande dofter i vinden. Bättre belöningar behövs! Eller inomhusträning?

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Följ bloggen

Följ Åsas hundar med Blogkeen
Följ Åsas hundar med Bloglovin'

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se