Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 23 juni 2009

Vittringen går framåt!

Av Åsa - 23 juni 2009 11:00

Idag började vi som vanligt med att gömma luktpinnen i gräset. Ett par gånger fick hon söka ordentligt (hon väljer gärna ett för stort område), två gånger försökte hon plocka från högen men blev stoppad med rösten och fick nytt kommando, samtliga gånger hittade hon rätt pinne.

Jag bestämde mig för att testa lite svårare, och la pinnen synlig nära högen. Rätt! La den förbi högen. Rätt! Växlade sida. Hon sökte av högen och valde rätt!

Det är ingen slump: hon börjar förstå.


Idag fick Mårran starta med samma övning, på nivå ett. Det märks att det är jag som tränar båda hundarna, de har samma problem...ett alltför stort intresse för att plocka ALLA pinnar...

Mårran kopplade på nosen ganska omgående, och markerade först luktpinnen med tassen och plockade sedan upp den. Högen drar, men hon gör rätt (jag lägger luktpinnen minste en meter från högen, så enkelt för henne att välja rätt som möjligt).


Båda hundarna fick köra ett kort rallypass. Mårran behöver tränas med skyltar (skylt ska vara det roligaste som finns), Popsy behöver träna sin vänstersnurr igen. Jag tänker ta fram lådan. Ställandet däremot var fint!


Mycket nöjd med vittringen idag!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Följ bloggen

Följ Åsas hundar med Blogkeen
Följ Åsas hundar med Bloglovin'

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se