Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 19 juni 2009

Alla djuren tränade

Av Åsa - 19 juni 2009 14:01

Eftersom Benji är lite framtung och snubblig vill jag börja longera honom för att hjälpa honom att flytta vikten bakåt och hitta sin balans. Idag var en lämplig dag att börja.

Han är ju van vid selen, så pessoainspänningen var inget större problem. Jag föredrar pessoan framför fasta inspänningar. Den är löpande med fäste under magen mellan frambenen, genom bettringarna, genom sidoringarna på gjorden, och sedan runt rumpan. Om hästen stretar emot blir det inget ryck, utan det enda som händer är att den får tryck på rumpan. De lär sig väldigt snabbt att hitta sin form och "bära sig själva" och använder rygg och rumpa på ett muskelfrämjande sätt utan spänningar. Precis vad lillkillen behöver!

Nästa nya sak var att gå i cirkel runt mig, men hjälpt av spöt (som en förlängd arm) fattade han blixtsnabbt och travade snyggt på en volt. Inget drag, ingen trängning...han är bara bäst!


Tango blev arbetad från marken av Ola med långa tyglar, och visade upp sig i snygg trav på en åtta. Han var PIGG! Roligt att se att han själv tar initiativ till att jobba, det händer inte varje dag...Han kom fram till Ola, stack resolut huvudet i tränset, och signalerade "kom igen då!" :)


Popsy fick ett par reps på inkallningen med "falskt" kommando efter ställandet (jag valde att upprepa stanna). Ingen tjuvstart, bra tempo.

Sedan började vi med rutan, med externbelöning utlagd bakom. Två rena sändanden genom rutan för att få draget, sedan ställde jag henne vid bakre kanten och skickade vidare som belöning. Gränsar till locka/visa-träning, men just nu vill jag bara se till att få bra poäng på tävlingen...

Gick vidare till fjärren. Lämnade henne sittande, gick ut, la ner, satte upp, skickade till extern. Det tog några gånger innan hon fattade vad övningen gick ut på...Sedan lämnade jag henne liggande, gick ut, satte upp, skickade. Fungerade utmärkt! Jag varierade var externen var i förhållandet till oss, och det känns som att fram till tävlingen så är det enbart belöning efter första sättandet som gäller. Funkar bara det så funkar hela momentet.


Mårran tränade vidare på rutan efter gårdagens recept: ut med target, tagga henne, släpp. Galopp till rutan! Varje gång! Sedan kopplade jag ihop med skål-övningen från agilityhelgen för att få till riktigt explosiva starter: vi gick tillsammans och la ut externbelöning bakom rutan, tillbaka transport i halsbandet, vände upp, och jag släppte när hon drog mot rutan. Duktig hund!

Nu känns det som att det börjar bli läge att lära in ställandet, och sedan kunna sätta ihop de två delarna. Heja Mårran!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Följ bloggen

Följ Åsas hundar med Blogkeen
Följ Åsas hundar med Bloglovin'

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se