Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 27 maj 2009

Bilder från lyxkursen och två nya vänner

Av Åsa - 27 maj 2009 08:13

Lyxkursen håller jag på tisdagkvällar, tävlingslydnad för nybörjare med tre duktiga deltagare. Jag älskar att ha så mycket tid för var och en!

Chili värmer upp med kontaktövningar


Hibea i linförighet


Lakrits tränar position


Fikapaus


Sedan har jag fått två nya vänner: grannens beaglar, Nicki och Dacke, går numera på morgonpromenad med mig.

Första gången igår! Jag hade gott om tid och godis i fickan, och gick ut i hundgården. Nicki, den äldre, var glad över att någon kom som kunde kela och klia och klappa, Dacke tyckte att det var helt onödigt att jag skulle finnas och vägrade titta på mig när det inte fungerade att skrämma bort mig. Jag öppnade deras grindar och satte mig ner. Nicki kom genast fram och slängde sig på rygg med en min som sa "Klia magen! Kom igen, klia den!". Dacke sprang runt hela rastgården, in hos Nicki, kollade och nosade överallt. Efter tio minuter så kände jag hur han började nosa på min rygg och la ut lite kycklinglever i gräset runt mig, noga med att inte titta på honom eller låtsas om honom på annat sätt. Jodå, det gick att äta. Ytterligare fem minuter så vågade han nosa på mina händer och på sin kompis som njutningsfullt ålade sig i gräset. Helt plötsligt bestämde han sig. Hon är godkänd! Han slängde sig på sidan bredvid sin kompis och tog försiktigt ögonkontakt med mig.

Därifrån hade vi inga problem att få på halsband och koppel, nu var jag helt och fullt accepterad, och faktiskt ganska spännande...


Vi gick ut, båda går i flexikoppel och jag har bara en enda regel: man drar inte. Alltså stannade jag så fort kopplet blev stramt, och fortsatte gå när de gav efter (de hade fem meters rörelsefrihet). Otroligt hur snabbt hundar fattar! Jag ska definitivt inte säga att de slutade försöka, men dragen blev både mindre och kortare. Nästa steg var att belöna spontankontakten som framför allt Dacke då och då bjöd på. Jag började ta små pauser och satte mig ner tills någon av hundarna slängde en blick åt mitt håll. Då kallade jag mjukt och var redo med en godisbit för Dacke och ett öronkli för Nicki. På hemvägen uppsökte Dacke min sida spontant flera gånger, en bra start för vidare samarbete!

Inte för att det är min uppgift att träna hundarna, de ska framför allt få en "hundpromenad", men jag kan ju inte låta bli att uppmuntra det jag gillar! 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Följ bloggen

Följ Åsas hundar med Blogkeen
Följ Åsas hundar med Bloglovin'

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se