Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 25 maj 2009

Vad är en blogg?

Av Åsa - 25 maj 2009 19:17

Filosofiska tankar om bloggande...

Maken frågade häromdagen vad som är så intressant med att läsa bloggar. Jag följer ett antal och skriver själv, så jag började fundera lite.


För mig är någons blogg ett fönster in i någon annans liv, en liten bit av deras verklighet. Att följa en blogg är att få ta del av nya tankar och idéer, en ökad förståelse för andra människor. Ibland retar jag mig på inlägg. Ibland tycker jag att de är fantastiska. Ibland är det bara ointressant. Ofta är det en mix av alltihop, eftersom det inte är jag som skriver bloggen jag läser så har vi helt enkelt olika tankar om saker och ting. Det är ju det som är tjusningen, att få se en alternativ värld genom någon annans ögon.


Min egen blogg speglar ju då min egen verklighet, med mina värderingar och funderingar. Jag bloggar av flera olika anledningar:

*Att skriva av mig olika känslor och funderingar, och kunna gå tillbaka senare och se hur (om) jag utvecklas och ändrar mig. Lite "kära dagbok".

*Träningsdagbok för hundarna och hästarna.

*Samlingsplats för anteckningar från olika seminarier och utbildningar.

*Någonstans att lägga upp mina bilder och filmer, där jag enkelt har tillgång till dem och kan via för vänner.

*En liten smula reklam för mig själv och annat jag gillar. Det är ganska vanskligt, om någon inte gillar det jag skriver så blir resultatet motsatt...Men inte desto mindre så föredrar jag att öppet visa vem jag är och vad jag tycker framför att visa upp en "tillrättalagd" bild av mig själv.

*Och just nu så är bloggen integrerad i mitt TAGprojekt, om än vilande just för tillfället (kommer snart igång igen).


Naturligtvis är det en sporre att folk faktiskt LÄSER (och ibland tom kommenterar) det jag skrivit, men det är långt ifrån huvudsyftet (i så fall hade jag startat en sexblogg eller en modeblogg).

Fast jag måste erkänna att det är extra roligt att skriva något som gillas av andra, eller på något sätt hjälper eller berör någon. Så en STOR KRAM till alla er som orkat följa mina tankar så här långt!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Följ bloggen

Följ Åsas hundar med Blogkeen
Följ Åsas hundar med Bloglovin'

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se