Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 21 maj 2009

På prispallen!

Av Åsa - 21 maj 2009 16:51

Nästa gång jag börjar prata om "kul att tävla på lite ovanliga ställen" så stoppa mig! Visst ÄR det kul att tävla på hästsportveckan på ribban bland alla hundar, hästar, och människor, men det betyder också att man inte kan lämna en hund i bilen eftersom bilen måste vara stängd och låst, att det är svårt att hitta parkering, och att hundarna är mentalt slut redan innan de startar...


Anyway. Vi började med att köra en lååång omväg runt vägarbetet i Lund, och inte hitta tävlingsplatsen. Efter desperat samtal till Karoline blev jag satt på rätt kurs. 15 minuter efter att jag planerat att anmäla mig hade jag fortfarande inte hittat parkeringen...Skaka av sig, gå vidare.

Konstaterade att ingen hund kunde lämnas i den snart stekheta bilen. Packade godis, vatten, och kamera och tog hundarna i ett koppel: mot rallylydnadstältet!

Mårran skvallrade fint på första hunden (burkmat i fickan). Och andra. Och tredje. Sedan fick hon problem, hundar överallt! Bäst att helt enkelt hålla sig till matte (duktig hund!). Vi träffade mina föräldrar och två syskonbarn, jag konstaterade snabbt att utan hundhållare hade jag inte en chans...tack och lov för snälla pappor! Popsy hade startnummer ett, Mårran ylade hysteriskt hos pappa medans vi värmde upp.

Banvandring. Nu skrek BÅDA hundarna i högan sky, en hos varje förälder...Vadå träningsläge? Det blev en snabb banvandring för min del, tur att jag har lätt att komma ihåg banor och astt läsa på skyltar. Popsy fick lite mer uppvärmning, dags för start.

Hon var seg och trött och varm, men skötte sitt jobb. Tre poängs förarfel i spiral vänster (alltför långt ifrån konerna), ett par långsamt utfört (pipis utanför planen stör henne ordentligt), men vi landade på 93 poäng och en andraplats! Förarfelen stör mig...annars är jag nöjd med henne. Hon var inte på topp, men kämpade på bra.

Byte av hund. Nu blev det en lååång väntan med en Mårran som blev tröttare och varmare för varje minut...Äntligen vår tur (näst sist). Hon börjar med att hitta en "Mårranfläck", dvs en fläck som är OMÖJLIG att gå på, precis före första skylten. Istället för "sitt-stå-ett varv runt" blev det "hund går ett varv runt skylt på egen hand" och 10 poängs avdrag. Glöm det, fokusera framåt! Sändande över hinder gick hyfsat, tveksamhet på halten vid nästa skylt, och återigen förarfel på spiralen. Sedan vaknade hon till liv, fällde fram öronen och fungerade utmärkt ända tills en hund började skälla hysteriskt vid kortsidan (där dessutom Mårrefläcken var). Tveksamhet på ett par skyltar, men hon utförde momenten hyfsat korrekt. Jag var nöjd med att hon öht jobbade! Domaren fångade oss på vägen ut "hon ser lite försiktig ut..." Minst sagt! ;) Det blev iallafall 82 poäng och en femteplats.


Slutsats: Momenten börjar bli väl i flyt, men behöver generaliseras mera på båda hundarna. Rallyskyltarna behöver laddas ännu mera för att ge en säkerhet hos Mårran på banan. Det känns som att vi gjorde vårt bästa under omständigheterna, alla tre! Och ett steg närmare nästa klass, båda blev godkända.

 
 
Andrea

Andrea

22 maj 2009 00:35

GRATTIS!

http://www.drean.se

 
Ingen bild

Britta

22 maj 2009 07:59

Grattis till fina resultat!
Skrattade när jag läste om Mårrans reaktioner; kunde vara min hund... Vissa fläckar/lukter KAN man inte komma nära! Vi ska tävla fortsättningsklassen på söndag. Får se om det är "fläckfritt" då....

 
Ingen bild

charlotte_bojjan

22 maj 2009 23:43

GRATTIS! De är ju jätteduktiga, dina hundar! Och du gör det så bra som tänker framåt i stället för att ge upp när det strular!

 
Anna o Pelle

Anna o Pelle

27 maj 2009 11:25

Hej Åsa! Grattis till fina resultaten! Jag tävlade för första gången, var så nervös... Haha, misstänker att det var jag som störde med min pipeboll utanför planen fastän jag försökte gå längre bort... kanske inte alltid bra med extern belöning. F-låt!

http://pelleerovraren.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Arkiv


Skapa flashcards