Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 20 maj 2009

Topplista leksaker

Av Åsa - 20 maj 2009 19:26

I brist på något vettigt att skriva om (jobbat hela dagen) så kommer här Popsys topplista över leksaker (skriven av Popsy):


10. Dog Fighter var den första aktiveringsleksaken vi stiftade bekantskap med. Med lite fantasi kan den användas till så mycket mer, och träklossarna är kanon att tugga på! Den har dessutom hjälpt den mindre begåvade Vilma att upptäcka att hon kan använda munnen till mer än att äta.

9. Mjukdjur är delikata att bita sönder och slita ur stoppningen ur. Jag brukar stjäla Mårrans mjukdjur, hon blir så härligt stött. Personligt bästa: 30 sekunder till helt tom. Det måste vara någon sorts rekord!

8. Dog Twister är riktigt kul att skicka över golvet, helst i närheten av mattes grejer...hon ser så rolig ut när hon försöker rädda ömtåliga saker som dörrar eller skåpsluckor.

7. Target stick platsar definitivt på min leksakslista. Allt som är roligt är leksaker.

6. Liten boll är en klassiker! Jag har lärt matte att kasta bollen på kommando. Eftersom människor är tröga så har jag ett tydligt kroppskommando: jag går upp på hennes vänstra sida och går där tills hon inte kan ignorera mig längre. Och vips kastar hon bollen!

5.  Apporten är en favorit! Så många användningsområden, men klart roligast att lirka ut ur mattes träningsväska (vi har en rolig lek där hon försöker lura mig med stängda dragkedjor) och sedan tugga på i lugn och ro.

4. Kongen är en av Guds gåvor till hundarna...speciellt när man ser ynklig ut och får den serverad med burkmat inuti! Min är svart - för den coolaste jycken.

3. Wubba-kong har gjort träningen av matte så mycket enklare! Helt plötsligt vill hon kasta och kampa med leksak, det känns skönt att ha fått upp leklusten på henne. Jag har ett avancerat signalspråk för att hon ska förstå och måste ibland vara väldigt tydlig och envis, men till slut så trillar polletten ner. Inte lätt att bara ha två ben...

2. Gourdo. Det ska erkännas, det är en chansning att sätta den så högt, eftersom jag faktiskt aldrig har sett en på riktigt. Men den verkar som gjord för den kungligaste av raser: JRT! Jag tjatar dagligen på matte att jag vill ha en, varje dag borde vara en Popsy-present-dag.

1. Men bäst av allt är mattes egna fårleksaker...jag kan roa mig i evigheter med den delikata pälsbiten, helst med det långa bandet så man får jaga lite. Tom tröga Mårran gillar får! Konstigt att jag inte får jaga de levande?..

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards