Åsas hundar

Alla inlägg under april 2009

Av Åsa - 10 april 2009 17:56

08.00
09.0013.0015.00

17.00


Glad påsk!


ANNONS
Av Åsa - 10 april 2009 16:23

Säkert vårtecken no 1: magnolian är på väg!


No 2: Popsy spelar basket
No 3: Lina är så tjock att jag tror att hon kommer att spricka...

Alltså, hon kan knappt röra sig...

ANNONS
Av Åsa - 9 april 2009 09:00

Det är lika fantastiskt varje gång lammen kommer!

Här tror vi att det är tjocka Lina som är på gång, men i natt fick Stjärna sitt allra första lamm. Om jag ska tillskriva henne lite mänskliga känslor så är hon förundrad, överlycklig, stolt, beredd att dö för sitt lamm, men fattar inte riktigt vad som pågår...precis som vilken mamma som helst, antar jag :)

Ursäkta...du stör!


Men var kom du ifrån? Och varför känner jag att du är hela mitt liv?

Av Åsa - 8 april 2009 18:33

På senaste styrelsemötet valde vi att skratta. Ofta och mycket.

Tack och lov för det, med tanke på att klubbens ekonomi ligger på minus, stugan och planen förfaller, ingen har någon större koll på vare sig nya medlemmar eller kursare på kö, och en massa beslut tagna med gamla styrelsen aldrig blev verkställda som de skulle...

Men vi hade roligt och det känns som att vi är ett bra gäng som vill jobba tillsammans mot en bättre brukshundklubb! Vi har nått botten, nu kan det bara bli bättre liksom. Egetligen tycker jag att det är ganska kul att agera ordförande (eftersom jag jobbar med världens bästa styrelse), jag hade bara önskat mera TID för att kunna göra jobbet bättre.

Iallafall, stort tack till alla som var på mötet! Mitt hopp är förnyat.


Hundarna är slöa till tusen...så pass att jag börjar fundera på om där är något som är fel. Speciellt Mårran, hon bara ligger och slöar, vill inte leka, vill inte springa, vill ingenting...Vårtrötthet? Håller det i sig en vecka till blir det undersökning. För hon kan ju inte FORTFARANDE vara trött sedan i måndags!


Jag har roat mig med att läsa Kerstin Malms böcker, lånade av en kompis (tack Elna!). Jag hörde henne på "åverkan/påverkan"-seminariet och blev fascinerad av hennes tankar.

Jag tyckte mycket om "Hunden Människan Relationen", och även "Aggressivitet hos hundar" och "Rädsla och separationsproblem hos hundar" är värda en genomläsning. Hon är klok, Kerstin!

Hmmm...egentligen borde jag plöja genom kurslitteratur...får kanske börja med det...

Av Åsa - 8 april 2009 09:53

Äntligen har jag haft tid att redigera det vi spelade in i förra veckan!


Av Åsa - 7 april 2009 11:03

Mårrans lugnare framtoning mot andra hundar har hållit i sig även på hemmaplan: För ett år sedan var grannarna och grannhunden objekt att skälla vildsint på, idag gick vi förbi utan en blick. Köttbullar styr världen!

Hundarna njuter av morgonsolen


Underbara vår!

Av Åsa - 6 april 2009 15:23

Åtminstone i min värld...:D


Idag skulle bilen ÄNTLIGEN fixas, denna gången medans jag väntade. De tycker inte längre om mig på verkstaden, jag misstänker att jag är klassad som "en jobbig bitch"...Inte mig emot, jag gillar inte dem något vidare heller.

Naturligtvis läge för en rejäl stadspromenad i Lund under 2,5 timmars väntan.

Jag har sällan varit så nöjd, speciellt med Mårran! Båda hundarna i slakt koppel på min vänstra sida, av egen fri vilja. OK, Popsy testade ibland om man kunde tigga till sig lite godis genom att prova olika positioner (det kunde man inte), och visst ville de nosa då och då, men sedan var det genast tillbaka i position. Jag knöt ihop kopplen och höll lite lojt på mitten.

Genom grönområdet, genom stan, träffade hundar, Mårran reagerade med att stelna till lite vid första hunden, men tiggde sedan mat vid övriga. Hon är extra lugn i stan, säkert för att där finns så mycket annat att fokusera att hunden bara blir en liten detalj i hennes sinne. 

Vi stannade och köpte kaffe, båda hundarna satte sig och väntade snällt vid parkbänken tills jag filosoferat klart och kelat en stund med varje hund.

Tillbaka samma väg. Av erfarenhet vet jag att detta är "värsta" tiden, när Mårran är trött i huvudet, kommer till en lugn miljö, och helt plötsligt dyker en hund upp. Jag var förberedd men lugn och självsäker. Första mötet var två flattar, jag väntade tills Mårran visade att hon sett dem, bedömde att det var för trångt för ett garanterat bra möte, och vände 180 grader och gav godis. Den leken har vi lekt ett antal gånger, och det märktes! Mårran stressade ner omedelbart och vi kunde vika in fem meter på en annan stig och titta på flattarna när de gick förbi och äta godis. Hon låste sig inte alls utan tiggde aktivt: "Hund! Godis tack!".

Vi fortsatte och mötte en liten tjock JRT. Inga problem. En weimaraner mitt i vägen, Mårran ville bara ha godis. En schäferliknande hund på andra sidan gatan, vem bryr sig överhuvudtaget?


Jag är så stolt över mina duktiga hundar, och så nöjd med hur långt vi har kommit Mårran och jag! Jag hade inte kunnat önska bättre vardagslydnad!


Nu tänker jag gotta mig i detta hela dagen, innan vi kastar oss över nya utmaningar imorgon.

Av Åsa - 5 april 2009 22:09

Ett av mina favoritklipp...enjoy!

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Följ bloggen

Följ Åsas hundar med Blogkeen
Följ Åsas hundar med Bloglovin'

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se