Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 30 april 2009

Hälsat på morsan

Av Åsa - 30 april 2009 17:55

Jag och vovvarna har njutit av sommaren i Limhamn, hemma hos mina föräldrar. Popsy gjorde sig snabbt hemmastadd (herdemattan var trevlig att ligga på, vita skinnsoffan lockade men var förbjudet område). Vattenskålen på plats utomhus, fritt tillträde till trädgården. Loppan var nöjd!

Mårran höll sig nära, nära mig...lugn och avslappnad, men lätt vaksam.

Vi käkade frukost och tog sedan en promenad ner i Limhamns centrum. Vi mötte ett antal hundar varav en faktiskt nosade på Mårran, ett ynka skall! Mamma berömde henne för att hon var så trevlig, och hon visste inte ens om de problem vi haft utan jämförde henne med "normala" hundar...Lycka!

Popsy däremot skrämde ett par barn rätt ordentligt med sin "skrämselattack". Ofarlig men plötslig...Tur jag inte har barn!

Vi stannade till vid djuraffären och hittade ett snyggt halsband och koppel till Mårran. Jag har letat efter ett halvstryp i läder utan kedja (hon har så smalt huvud att hon glider ur ett vanligt icke-stryp och helstryp går helbort), och nu fick jag kompletterat med ett 60 cm citykoppel! Perfekt!

Kursen gick mot uteservering, hundarna fäste jag i stolen och sedan låg de i lugn och ro under bordet...ett tag...sedan fick Loppan tråkigt. Vad göra? Hon låg på helspänn, så jag började shejpa "sidan" för att få henne mera avslappnad (rulla över på ena skinkan). Beteende ger känsla, snart låg hon lugnt igen! (Min mamma skvallrade med en bekant och stördes inte av träningspausen.)

På vägen hem råkade vi ut för något som faktiskt lyckades rubba Mårrans cirklar. Runt hörnet kommer ett par med två stora hundar. Så långt inga problem, men på släptåg har de EN KATT! När kattelendet satte sig ner fem meter från oss och vrålstirrade slutade Mårran ta godis. Ägarna började kalla på katten, deras hundar blev lite uppspelta...Fortfarande inga skall, men upphetsningen tilltog. Till slut springer katten över gatan i 190, och nu kunde inte Mårran hålla sig längre utan exploderade i ca trettio sekunders yl - drag - "MÅSTE DIT!". Jag var ärligt talat nöjd med att det bara blev trettio sekunder, vissa saker kan man bara inte kräva att en stackars hund ska klara...

Väl hemma hos mamma igen slocknade båda hundarna...det var VÄLDIGT lugnt i bilen hem oxå...

Mårran trampar ner mammas rabatt

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Följ bloggen

Följ Åsas hundar med Blogkeen
Följ Åsas hundar med Bloglovin'

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se