Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 29 april 2009

dubbelfot

Av Åsa - 29 april 2009 14:54

Antingen är vår morgonrunda väldigt tråkig, eller också är jag väldigt rolig. Hundarna vill inte gå på "egen" runda, utan försöker hitta olika sätt att komma åt de 1/4 frolicbitarna (eller röda bollen) som jag har i min ficka. Gå fot? Helt perfekt för att träna uthållighet och position på lilla Loppan. Läggande/ställande/sättande? Givet. Och nu senast: dubbelfot med Mårran innerst och Popsy precis utanför. De börjar kunna gå lååånga sträckor...mycket praktiskt och bra förberedelse för stadsrundor där jag vill ha absolut koll på båda.

När vi kom hem fick Popsy ett pass fjärr med tonvikt på sättandet (funkade varenda gång idag, tack och lov), och Mårran fick träna lite med våra nyinskaffade godisbehållare inför rallylydnaden. Jag ställde ut fyra stycken och klickade för allt som inte var rörelse mot dem. Min tanke är att själva åsynen av godisbehållare på marken ska ge tankar om hög chans på belöning vid kontakt, och det verkar sakta men säkert lyckas! Annars var hon långsam men uppmärksam, helt OK.


Hästarna har börjat sova utomhus och de ser så mysiga ut när jag kommer på morgonen. Då verkar de precis ha vaknat och strosar bort till frukosten som husse lagt ut innan han åkte till jobb, står och solar ett tag, och börjar sedan med dagens konsumtion av det nya gräset. Deras mål verkar vara att på två hästar hålla nere gräsnivån i hela hagen (3 ha)...de har att göra...Lyckliga är de, och den nya sommarpälsen glänser i solen. Idyll!

 
ANNONS
 
Tina

Tina

30 april 2009 17:44

Va mysigt det låter att möta yrvakna hästar på morgonpromenaden. Kul att hundarna är så träningsvilliga, vaaad kan det bero på :)
Ha en skön valborg

http://workinglabs.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Följ bloggen

Följ Åsas hundar med Blogkeen
Följ Åsas hundar med Bloglovin'

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se