Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 28 april 2009

Jag hade en gång en fjärr...

Av Åsa - 28 april 2009 09:36

Det har mest blivit tränat i minipass under promenaden, idag hade vi ett lite mer organiserat pass.


Popsy börjar ligga säkert igen (varmare väder), och då kan jag bara säga hej och välkommen till våra gamla vanliga problem med fjärren. För ska man ligga så ska man ligga...Jag sliter mitt hår i förtvivlan! (Kanske inte riktigt, tävlingsmoment är inte livsavgörande, men ni förstår tanken.) Idag såg jag iallafall EN av anledningarna: när lilla fröken lägger sig i gosigt högt gräs så liksom sträcker hon fram bakbenen för att få det extra bekvämt. Inte en ultimat ställning att sätta sig upp ifrån! Jag får vara noga med att läggandet ska vara...inte med förflyttning framåt, men med TANKE framåt, så att bakbenen är hopvikta snyggt vid sidorna redo att lyfta upp henne till ett sättande. Ibland känns det som att hundträning och kvantfysik har en del gemensamt...

Vi har återupptäckt en gammal favorit, den röda pipbollen. Jag misstänker att hennes käke har blivit mindre rörlig med åldern, jag kan inte komma ihåg att bollen var så stor i hennes mun innan? Lycklig är hon iallafall, och det är inte HELT säkert att jag får tillbaka den direkt...;) Jag låter mig inte lockas att jaga henne i det läget, utan går bort till Mårran och börjar träna henne istället. Det har varit effektivt vid andra favvoleksaker, men idag la sig Popsy med bollen en bit bort och signalerade "skiter väl jag i!". Vi får se om nyhetens behag blir mindre och hon börjar ge den spontant till mig igen. Samtidigt är det härligt att ha en sådan superbelöning i fickan, jag vill helst att den ska behålla sitt höga värde. Får fundera lite.


Mårran körde rally, fronten börjar sitta riktigt bra nu utan extrasteg, skiftena är raka och säkra, stadgan är utmärkt, och dessutom jobbade hon glatt för Popsys mat. Jag ska fixa lite godisbehållare och börja träna åttan mer intensivt, sedan sitter det mesta! Det ska bli roligt att ha med henne till Canis-träffen i Uddevalla, och ännu roligare att tävla henne i rally! Få se om hon fungerar så som jag tror även i ny miljö.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Följ bloggen

Följ Åsas hundar med Blogkeen
Följ Åsas hundar med Bloglovin'

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se