Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 15 april 2009

Back on track = doping!

Av Åsa - 15 april 2009 18:50

Jag fick just reda på att Back on track-täcke för hundar numera klassas som doping på tävling, och har 14 dagars karenstid. What???

Hur kan ett täcke vara doping? Ska då också massage, kiroprakti, akupunktur och annan friskvård klassas som doping? (Eller gör det redan det? Inte insatt...)

Följdfråga: hur kan man testa om hunden haft täcket på sig mindre än 14 dagar innan start? Det fungerar mig veterligt genom att reflektera hundens kroppsvärme, och på så sätt öka blodgenomströmningen, och påskynda läkning av t ex sträckningar och ledinflammationer och minska smärta. Inga mätbara ämnen i blodet alltså.

Läs mer om beslutet här.


Jag får införskaffa ett fleecetäcke istället, tur att man har vänner som informerar i god tid så man slipper bli diskad...

 
 
iDa och Yoda

iDa och Yoda

15 april 2009 20:30

Det roliga är ju att det är helt okej att använda BoT på hästar på tävling. Där lindas det med sådana paddar osv utan att det klassas som doping. Där är det riktigt noga med vad man får och inte får använda för något, vilka liniment som är tillåtna eller ej. Jag tycker mest det är underligt att något som är okej på hästar (som belastas bra mkt mer än hundar när de tävlar) inte är okej på hundar... Vilket får mig att tvivla på kunnigheten hos de som beslutat detta.
Mvh
Ida

http://idsling.blogspot.com

 
Pernilla

Pernilla

15 april 2009 22:59

Du skulle se vilket liv det varit på agilitylistan om det här. Agilitylandslaget är nämligen sponsrade med detta täcke, som då tydligen är doping... Lite dubbla singnaler kanske?!
Provade "Titta-på-hunden" leken idag med min dvärgpinscher och oj vad paff han blev när jag klickade för att han tittade på en hund! Så det ska jag fortsätta med och hoppas på en lite tystare hund vid sidan av agilityplan så småningom :-)

http://www.pinneliv.se

 
Ingen bild

Åsa

16 april 2009 08:37

Ida: Visst är det helskumt! Har själv använt både lindor och täcke som uppvärmning och förbeyggande på tävlingshästar, jag undrar om det är något ekonomiskt att vinna på beslutet...Eller så vet de inte vad de snackar om, precis som du skriver...

Pernilla: Jag kan tänka mig att det tagit hus i helvete! Vad är det egentligen för budskap de får: "det är doping att ta hand om sin hund på bästa sätt"?
Grattis till lyckad träning! Krama Terror från mig!

 
Ingen bild

Malin m Birk & Mio

17 april 2009 13:16

Akupunktur och kiropraktik är också doping (iallfall på häst så jag antar att det är samma på hund). Det är egentligen inte så konstigt. Dopingreglerna på djur är till stor del till för att skydda djuret. Ett djur som inte är fullt friskt ska inte få starta av djurskyddsskäl, så därmed är alla metoder som kan dämpa/lindra smärta otillåtna. Precis som SKK skriver i sin kommentar så marknadsförs ju täcket med att det är bra mot smärta/stelhet och för att påskynda läkning. En hund som behöver det för att fungera är inte i skicka att tävla är väl resonemanget.
Massage verkar faktiskt inte vara doping, jag hade för mig att det var det, men det har ingen karenstid på häst iallafall.
Du får använda fleecetäcke istället :-).

På människor är reglerna annorlunda eftersom de får "skylla sig själva" om de anstränger sig när de är skadade.

 
Tina

Tina

17 april 2009 14:36

Jag trodde det var ett försenat aprilskämt men dom menar allstå allvar. Helt sjukt att man ska straffas för att man vill ge sin hund de bästa förutsättningarna. Nu är det väl ändå dags att protestera mot galenskaperna.

http://workinglabs.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards