Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 13 april 2009

GF, hopprep, och för mycket av det goda...

Av Åsa - 13 april 2009 13:18

Popsy fick köra ett ganska långt pass GF idag, och jag kan konstatera det klassiska: "Det funkar jättebra hemma!". Hon växlar snyggt mellan olika GF, byter på bytsignal, och lyssnar efter klicken utan att slänga in alltförmycket skräp i beteendena.

Vi har återupptagit spontant kryp (ska sättas under stimuluskontroll igen när vi har visat upp det). Skall har vi ENDAST på signal och det ska så förbli, däremot vill jag ha upp det till ca 10 skall istället för som nu max 4. Ola tycker att jag är knäpp som kör skall öht...därav stenhård stimuluskontroll...

MEN (och det är ett stort men) vi har ingen luktdiskriminering alls, och jag vet inte ens var jag ska börja. Efter misslyckandet förra året (post-it mani enligt Fanny Gotts metod under två veckor) så har jag inte vågat prova någon annan metod av rädsla för att förstöra momentet helt och hållet...Mental spärr helt enkelt. Jag ska ta upp mitt problem i helgen och se om jag får hjälp!

 Popsy hävdade envist att hon inte alls var klar, så hon fick köra lite fritt följ, inkallning, fjärr, och ett par rutskick oxå. Duktig Loppa!

Och när jag var klar att åka till jobb så tjatade hon till sig ett kort pass med hopprepet...Hon var på G idag!


Mårran har suttit i en stol och tittat på oss, hon har fått göra lite front och någon positionsväxling vid sidan, men hon är fortfarane slö, okoncentrerad och omotiverad. Inte vidare kul att träna alltså...Jag ska köpa lite kycklinglever och se om jag kan få lite vilja hos henne, funkar inte det så blir det vetrinären nästa. Jag känner inte riktigt igen henne...lite orolig blir man.


Och på tal om orolig...Jag har haft stenkoll på Popsys diet och äntligen fått ner henne lite i vikt, men min egen vikt har jag mindre koll på. Jag tog ner sommarkläderna från vinden, och nu borde jag leva på sallad ett tag framöver...fyra kilo upp sedan förra sommaren! Inte för att jag är tjock, men nu är det slut på chips, choklad och hemlagad glass för ett tag framöver. Istället ska löparskorna fram. Jag och Mårran kan springa tillsammans!

 
 
Ingen bild

Britta

13 april 2009 22:49

Hej Åsa!
Du kan prova luktdiskriminering med olika tesorter eller om du vill ha människolukt så testa strumpor eller skor från olika personer(hur oemotståndligt doftar inte det!!??).
Vi brukar träna luktdiskriminering lite då och då och tar med förkärlek skor eller te.
Det gäller bara att göra det man vill att hunden ska markera riktigt värdefullt, så mycket belöning då hunden visar intresse. Lukt,belöning,lukt,belöning,lukt,belöning.osvSom med all annan hundträning egentligen.
Lycka till!

 
Ingen bild

Åsa

14 april 2009 07:49

Tack för tipset! Olika tesorter hade ju varit lite coolt...eller "hämta husses strumpa"...:)

 
Ingen bild

Britta

14 april 2009 12:30

Ja, hämta husses strumpa är häftigt! Nu är det bara att be vänskapskretsen om bättre begagnade strumpor som du kan testa husses strumpa mot..;) eller så kör du begagnat mot rent.. behövs kanske ingen hundnos för det...;)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards