Åsas hundar

Alla inlägg under mars 2009

Av Åsa - 8 mars 2009 15:15

Nu är alla energireserver tömda, och spårtävlingen avklarad. Det känns som att jag hade behövt två dagars rehab... Allt flöt fint, domare och tävlande var nöjda. JÄTTETACK till mina underbara funktionärer som verkligen har ställt upp!!! Och tack Sarah, barmhärtighetens ängel :)


Innan jag tillät mig själv att koppla ur hjärnan helt fick mina egna hundar ett kort pass.

Popsy tränade stadga i ligg. Jag provade lite att klicka för sänkt huvud, men det känns inte naturligt för henne att ligga med nosen i backen så jag tänker lämna det igen. Fast det är fascinerande att se vad fyra klick kan göra...Sedan gick vi vidare till stadga i stå, treans fjärr på två meters håll (förflyttning framåt som vi jobbade med), och stå vid sidan. Det var inte vidare hoppigt idag! I fjärren reser hon sig precis som jag vill (eller gjorde idag), tack och lov.

Mårran fick också träna treans fjärr. Hon är stensäker på två meter...Duktiga älskling!


Nu ska jag sova en stund...

ANNONS
Av Åsa - 7 mars 2009 17:55

I morse hjälpte hon till att spela in rallyfilmen för mars. Sedan följde hon med till klubben och skällde ut deltagarna på klickertränarutbildningen. Sedan ut i skogen, uppletande (första gången någonsin) och spår (hon var super på spåren!). Nu är hon helt slut, mitt lilla Mårr...


Här är Mars rallylydnadsfilm: hund framför sitt i alla varianter!

ANNONS
Av Åsa - 7 mars 2009 08:43

Jag stuvade in Loppan och åkte till klubben igårkväll, för att träffa Ann-Louise! Det har känts tomt utan tränare...

Popsy har varit så positiv och go´på sistone, så jag ville verkligen få lite feedback på tvåans moment, och få lite tips på ett par lägen som vi "fastnar" i. Inte platsen ännu, det är fortfarande för kallt...


Popsy sprang runt och "gjorde planen" medans vi tog fram attiraljer, inte vidare tävlingsmässig träning, men hon höll sig varm och pigg.

Plockade in henne vid sidan, hon var på G direkt. Vadå uppvärmning?

Hon var på perfekt humör...det har sällan gått så bra! Det känns hoppfullt inför kommande helg!


Två saker ville jag titta extra på, och fick perfekta tillfällen:

Jag har varit lite osäker på hur hård jag ska vara i kedjningen av ett moment. Popsy gjorde fjärren perfekt, men satte sig upp innan kommando när jag kommit tillbaka. Ingen belöning, om från början. Nu fick jag ett kryp i läggandet. Ingen belöning, om från början. Osv. Istället för att "förstå" upplevde både jag och A-L att Popsy blev mer och mer osäker på vad som väntades, och vi fick in mer och mer fel...Jag provade bryta upp, ta en paus, och göra om på ett annat ställe, det hjälpte inte. Kanske är det så att hon inte kan fjärren tillräckligt bra för att jag ska kunna kedja (där och då kunde hon uppenbarligen inte det), eller kanske skulle jag gått tillbaka till en enklare variant för att få något att belöna? Hmmm...jag har varit inne på detta tidigare, att det ofta pratas om att sänka kriterierna när man inte når 80%, men helt plötsligt när man kedjar ska kriterierna vara som huggna i sten. För oss blir det en kompromiss framöver: jag ska träna vidare på att hon ska få "jobba igenom" frustrationen och felen, men inte i längre kedjor utan på enklare beteenden. Kedjorna tänker jag vara lite snällare på. Tvärt om mot "regelboken"...;)

Nästa sak är ställandet, som vi fortfarande får med skutt (även om skuttet är mindre). Frishejpa eller hjälp? Vi kom fram till ren "muskelminnesträning" med hjälp, eftersom hennes naturliga rörelse är skuttande...Öht får jag in en massa skit i frishejpande av en ny övning, för det mesta gör det ingen skada utan försvinner efterhand, men i ställandet har vi helt enkelt fastnat.


Tack Ann-Louise, som vanligt känner jag mig lugnare, säkrare och mer motiverad efter en träff! Och Popsy hade hur kul som helst...

Av Åsa - 6 mars 2009 10:46

Popsy var med på CU-kursen igår som störning. För en gångs skull skötte sig den lilla räkan! Hon gick slalom mellan hundarna, tittade på när de hade "kapplöpning" över hinder, och tränade nos-mot-nos-möten. Hon verkar ha en trygg aura som gör att hon funkar bra i alla lägen med andra hundar, och hon är så säker i sig själv att hon inte "tar sig" om hon blir skälld på el dyl. Under teorin (som blev ovanligt lång) sprang hon fritt i rummet, kollade allas godisfickor, visade upp sin nya bläckfisk, och gick till slut och la sig i buren. Hon känns så glad att hålla på med!


Lite bilder på min nya "familjemedlem":

Snyggt grön, än så länge ren och fin...


Dessvärre ett sorgligt litet bagageutrymme!


Så Popsy får bo i framsätet i sin bur.

Av Åsa - 4 mars 2009 13:05

...nej, jag är inte gravid. Inte heller valp på väg, utan en ny bil. En grön Fiat Punto, resolut döpt till Fia, är numera mitt sällskap på vägen.

Tack alla ni som kommit med tips och råd! Det blev ett snabbt beslut och jag hoppas det visar sig vara korrekt...sådant vet man aldrig på förhand...


Jag har tränat lite hund, mitt bland allt annat (fantastiskt...)

Igår fick Popsy ett härligt pass med jättefina rutskick, inkallanden med ställande, fjärr, och fritt följ, innan vi gick vidare till rallyn där hon också fungerade bra.

Mårran visade tydligt att "fot" är inte populärt, men "går vi" som betyder exakt samma sak ger glad svans och fint tempo...Lustigt...Hon gjorde också bra ifrån sig på gårdsplan med rallyskyltarna.

Idag blev det lite platsliggning på morronpromenaden. Egentligen tränade jag bara Popsy, men Mårran slängde sig i backen bredvid henne och visade tydligt "JAG KAN OCKSÅ". Och det kan hon, betydligt bättre än frysrumpan Popsy. Måste verkligen ta tag i platsen nu när temperaturen smyger över nollan igen! Popsy SKA bli uppflyttad till trean i år.


Svängde om klubben och snackade lite skit med bekanta på planen, jag kände verkligen för att åka hem och hämta hunden och utnyttja sällskapet! Men...jobbet väntade...Härligt med lite inspiration och motivation iallafall!

Av Åsa - 3 mars 2009 16:21

Bilfirman ringde i morse: en massa tekniskt snack som rann ut i (förutom annat som måste åtgärdas) att hela växellådan är kass och måste bytas, oljepumpen läcker, och reparationerna uppgick i en summa som fick mig att besluta om avlivning för PEO. Snyft!

Så nu behöver vi en ny bil, och det snabbt. Underbart läge för en vettig och genomtänkt affär! ...not...

Av Åsa - 2 mars 2009 15:38

Nu har jag bestämt mig: det blir en helgkurs i tävlingslydnad med klicker (LK 1) i sommar. Två heldagar som tar upp momenten i LK 1, att få en helhet i sitt tävlingsprogram, och tävlingspsykologi för föraren. Priset blir 700:-/person, max sex hundar, vi håller till hemma hos mig i Rolsberga. Fika ingår men inte lunch.  


Jag har också planerat en kurs i rallylydnad i sommar, 8 tisdagar med start 30/6, max 6 hundar, 1500:-. Vi går igenom skyltarna i nybörjarbanan och tittar på tävlingsträning i stort.


Anmäl intresse till asa@asashundar.se som vanligt!

Av Åsa - 2 mars 2009 15:07

Min lilla bil mår inte bra...utsliten koppling, kamrem, skev hjulinställning, nya däck och allmän service behövs. Hur mycket pengar är det vettigt att lägga på en liten Renault Twingo född -99? Andrahandsvärdet är nästan obefintligt. Samtidigt är det fortfarande dyrare att köpa en ny bil, och två bilar behöver vi. Ångest! Jag beslutade att laga den, hoppas att det är rätt beslut.

Så där gick alla planer på en ny säng i stöpet...Någon som har en vanlig 160-180cm bred, typ IKEA resårbotten till salu billigt? "Någon" har grävt lite i skumgummit i vår gamla, och den är liksom knölig...


Nu ska jag försöka rycka upp mig och ha en i övrigt bra dag! Kanske söka ett extrajobb ;)

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Följ bloggen

Följ Åsas hundar med Blogkeen
Följ Åsas hundar med Bloglovin'

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se