Åsas hundar

Alla inlägg under mars 2009

Av Åsa - 22 mars 2009 17:16

Vart tar tiden vägen? Det var ju alldeles nyss jag kom hit!

Natten tillbringades hos Linnea, som släppte in en främling i sitt hem med öppna armar. Jag hade en trevlig kväll med god mat och Robinson, och sov gott med katten som sällskap. Vincent kom ner och kollade mig ett par gånger, en fuktig nos mot munnen, och sedan upp igen. Snutte!


Jag var lite nyfiken på hur dagens praktik skulle gå, med tanke på hur slutkörda hundarna var igår kunde det gå på två håll...Till min glädje skötte sig samtliga hundar om möjligt ÄNNU bättre! Vi kunde utveckla det vi påbörjade igår, och jag kunde t o m lägga in mer avancerade övningar än planerat. Att se Nacho somna i mattes knä, Bacardi hålla kontakt i kapplöpningsövningarna, Sally både gå förbi och faktiskt HÄLSA på främmande människor, eller Easy ha ett grymt drag till den filt som hon aldrig sett innan lördagen, det är sådant som verkligen får en att känna att man lyckats som instruktör...Vincent fortsatte på gårdagens linje med ännu mer avslappning och ett fantastiskt boxarbete både  och utanför boxen, och Elliott kunde hantera möten med både stora och små hundar utan att låsa sig. Han kunde t o m titta på den där äckliga korthåriga collen...(Elliotts ord, inte mina).


Nu är jag trött och vill åka hem till min egen familj, men om några dagar vet jag att börjar fila på upplägget för att bli ännu bättre nästa gång.


Fler bilder kommer!

ANNONS
ANNONS
Av Åsa - 21 mars 2009 19:18

Så har man skaffat sju nya vänner! Och sex nya hundvänner, inte minst.


Så klart var det ett helt underbart gäng som mötte mig. Fast det visste jag ju...egentligen...

Det var verkligen kul att se hur väl övningarna fungerade, och hur lätt det var att ändra konceptet för att kunna passa varje hund. Det är ett skiftande gäng, från en jaktlabbe som behöver detox från arbetsnarkomani till en Chinese crested med lite personproblem, och däremellan två tollare, en storpudel, och en korthårig collie. Bilder kommer inom snar framtid!


Stort tack till alla glada ägare som verkligen suger i sig allt jag säger och omvandlar det i praktik, och till alla goa hundar som bara är just hundar. Jag ser fram emot morgondagen!

Av Åsa - 21 mars 2009 07:25

Jag är precis ankommen med nattåget till stora huvudstan, och sitter och blir mer och mer nervös på stationen...Helt plötsligt är mitt självförtroende bortblåst, det känns som när jag var på väg till min allra första valpkurs. Hålla helgkurs? Jag? För reaktiva hundar? Jeez...


Jo, jag vet att jag freakar ur lite grann, och att allt kommer att kännas bättre när jag får träffa alla och sätta igång med det jag älskar - att träna hundar och människor, men just nu har jag seriösa tvivel över min egen lämplighet som instruktör. (Så smart av mig att lägga ut detta online där alla mina kursare kan läsa...seriöst liksom...)


Eller, det stämmer egentligen inte, jag VET att jag är väl förberedd och kan mitt ämne. Varför finns där ibland tvivel? Brottas alla med samma sak? Den lilla rösten som säger "du duger inte, du har ingen koll, hur kan du tro att du är värd något"? Det kanske är en överlevnadsmekanism, att ständigt sträva för att bli bättre. Utan nervositet ingen ansträngning...eller?


Det ska hursomhelst bli JÄTTEROLIGT att träffa alla som jag växlat mail med och chattat med på klickerforumet.

Vem vet, de kanske också är nervösa, och det över att träffa lilla mig...

Av Åsa - 19 mars 2009 20:14

För mina nybörjarkurser i tävlingslydnad har jag en "nybörjarklass" för de som inte känner sig klara för Lk1 när det är dags för vår avslutningstävling. Popsy och jag passade på när Mårran var i skogen med husse, och spelade in momenten på video. Håll till godo!

Av Åsa - 18 mars 2009 21:30

Den uppmärksamme har upptäckt att jag har lagt in reklam på min hemsida! Inte för vad som helst, utan jag har valt att få lite betalt för att rekommendera Canis istället för att göra det gratis. Det betyder också att jag kommer att bli lite mer noga med att länka till deras nätbutik om det är något speciellt jag har testat som jag gillar och vill rekommendera. Naturligtvis länkar jag bara till sådant som jag kan stå för!


Nu väntar två dagars härlig ledighet! Jag har massor av kul planerat (och en hel del nödvändigt). Hoppas på sol!

Av Åsa - 18 mars 2009 09:38

Hundarna tränar platsliggning under morgonpromenaden


Mårran spanar ut över kaninerna...


Självporträtt :)

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Följ bloggen

Följ Åsas hundar med Blogkeen
Följ Åsas hundar med Bloglovin'

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se