Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 30 mars 2009

Söndagspromenad

Av Åsa - 30 mars 2009 08:06

På ständig jakt efter nya utmaningar gick vi månadens promenad i Lund, för att få träna i en lite stökigare miljö än Eslöv och Hörby.

Och visst blev det lite mer utmanande...en ny hund i gruppen rör upp känslor, även om hunden i sig är liten och snäll. Mycket nyttigt! Vi gick i parken bakom Högevallsbadet och "förföljde" hundar, letade godis på marken, hoppade på stubbar, och hade en supertrevlig promenad i vårvädret. Jag hade Popsy med just med tanke på den nya hunden, så att jag skulle slippa fokusera helt på min egen hund och istället hjälpa till där det behövs.

Jag fick leka lite med världens näst bästa JRT (Popsy är faktiskt bäst), Bojjan, det är alltid roligt att få träna någon annans hund. Hon går så lätt upp i stress (och låter då som ett brandlarm) att frekvensen på klicken är viktigare än beteendet jag klickar för (även om det är trevligt att jag lyckades fånga kontakt eller slakt koppel iallafall till 90%). Egentligen klickar man för "allt som inte är att skrika" i detta läget...Hon är helt underbar, otroligt samarbetsvillig, och vill verkligen vara duktig. Hon bara glömmer sig ibland...;) Popsy var lycklig ihop med "fel" matte (alla som har godis är matte).


Snart är det vår på riktigt!

 
ANNONS
 
Sandra & Bacardi

Sandra & Bacardi

30 mars 2009 17:02

Är det till skåne man ska komma för att få sig lite vår? Här kommer det bara ny snö så fort man börjar få ett hopp om att våren kanske är påväg.

http://supersaal.wordpress.com

 
Ingen bild

charlotte_bojjan

31 mars 2009 22:00

Bojjan är så stolt över att vara världens näst bästa JRT. I vårt hus är hon t o m den bästa!

Själv har jag övervägt att ge upp "socialträningen" efter 3 år med så mycket jobb och förhållandevis lite' framsteg, och i stället vara nöjd med att hon är en toppenhund hemma på gården och under våra körturer i skogen.

Fast egentligen sörjer jag att inte kunna ha med henne överallt och kunna möta andra hundar utan skriiik!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Följ bloggen

Följ Åsas hundar med Blogkeen
Följ Åsas hundar med Bloglovin'

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se