Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 27 mars 2009

Träning på klubben

Av Åsa - 27 mars 2009 15:45

Det var länge sedan sist...och trevligt sällskap dessutom! :D


Mårran var lite spänd (okänd hund på HENNES plan), men sökte snabbt upp min vänstersida och bjöd fot. Vi gjorde några minipass, gick lite närmre den andra hunden, ett nytt minipass, lite närmre...hon brydde sig inte alls, utan var lugn och fin.

Jag tog ut rallyskyltarna och började träna sitt vid första skylten. Mitt mål var att få en glad association med startpunkten, och det hade hon redan till att börja med. Vårt slit med skyltar hemmavid har gett resultat! Hon vet exakt vad man gör vid starten på en rallybana, och det märks direkt vilken trygghet hon känner.

Vi körde igenom skyltarna i korta banor, allt fungerade kanon utom att komma i front. Hon liksom tappar bort sig och börjar snusa mitt i, jag tror att vi helt enkelt har dåligt flyt i just den rörelsen. Öva, generalisera, öva igen...

Sedan tog jag ut koner och köttbullslådor, och satte upp åttan. Vi har aldrig tränat den ångestladdade åttan på annan plats än hemma - iallafall inte planerad träning - och jag valde en variant där jag bara gick runt konerna varv på varv oavsett vad hon gjorde, och klickade för hennes spontankontakt. Hon fattade snabbt!

Vi flyttade konerna och godiset och körde igen, nu som del i en längre bana. Hon blev lite nosig och störd varje gång vi kom dit, men varje gång jobbade vi igenom nosigheten till jag fick full kontakt, och varje gång gick det lite snabbare. Dessutom släpper hon åttan helt när vi lämnar den, övriga moment verkar inte påverkas som de har gjort tidigare. Långt ifrån färdigt, men på god väg!


Popsy kom ut till en uppsatt bana, och var omedelbart på G. Vi växlade med att köra lite lydnadsmoment, och avslutade med rutan och metallapporten. Där var inga stopp idag...hon jobbade kanon! T o m platsliggning när jag gick och hämtade grejer i boden, det lovar gott...


Nu ska vi anmäla till rallytävling i maj, så får vi se hur det går!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Följ bloggen

Följ Åsas hundar med Blogkeen
Följ Åsas hundar med Bloglovin'

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se